|

Paralelin arşivi ele geçirildi

İzmir’deki paralel yapı operasyonunda, şüphelilerin son 15 yılda örgüt adına topladıkları para, çek ve senet bilgileri ile destek talep edilen iş adamları ve esnafın fişlendiği arşiv ele geçirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/07/2015 Pazar
Güncelleme: 22:38 - 25/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Okan Bato'nun yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, İzmir'deki 14 adres ile Sivas, Gümüşhane, Çanakkale, Kütahya, Denizli, Aydın ve Muğla'da düzenlenen operasyonlarda yakalananların sayısı 22'ye yükseldi. Aralarında öğretmen, iş adamı ve serbest meslek sahiplerinin de bulunduğu şüğhelilerin, yöneticisi ve üyesi oldukları örgüte ikna, tehdit ve şantajla destek sağladıkları iddia ediliyor. Gözaltına alınan Altınordu Kulübü eski Başkanı M.B. ile S.A., M.C., M.Ç., İ.T., S.D., S.A., A.H.T., N.Z.İ., E.F., H.Ç., M.A., M.B., R.B., F.K., M.U., M.B., M.T., Ö.K., E.İ., İ.E.K., B.A.'nın sorguları devam ediyor.



EGE SORUMLUSU FİRARDA


Aralarında tanınmış bazı işadamları ile öğretmen, emekli polis memuru ve bir derneğin muhasebecisin de olduğu şüphelilerin yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor. Örgütün Ege Bölge sorumlusu olduğu ileri sürülen ve yurtdışına kaçtığı söylenen B.B.'nin de evini basan polis, yapılan aramada elde edilen dijital verileri incelenmek üzere emniyete götürdü.



İTİRAF ETTİLER


Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada son 15 yılda örgüt adına topladıkları para, çek ve senet bilgileriyle destek talep ettikleri iş adamları ve esnafın örgüte yakınlık derecesine göre fişlendiği bilgilerin yer aldığı arşivin ele geçirildiği öne sürüldü. Şüphelilerin bazılarının örgüt adına faaliyet gösterdiklerine dair itirafta bulundukları öğrenildi.


#paralel yapı
#Okan Bato
#Fetullahçı Terör Örgütü
#Paralel Devlet Yapılanması
9 yıl önce