|

PKK'lı teröristler asker eşini ve bebeğini katletti

Hakkari Yüksekova'da, PKK'lı teröristler tarafından yola tuzaklanan EYP'nin infilak etmesi sonucu asker eşi ve 11 aylık bebeği hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
23:20 - 31/07/2018 Salı
Güncelleme: 00:33 - 1/08/2018 Çarşamba
AA
Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu sivil araçta bulunan asker eşi ve 11 aylık bebeği hayatını kaybetti.
Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu sivil araçta bulunan asker eşi ve 11 aylık bebeği hayatını kaybetti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu sivil araçta bulunan asker eşi ve 11 aylık bebeği hayatını kaybetti.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçenin Büyükçiftlik Beldesi Susat Deresi mevkiinde askeri personel eşinin kullandığı sivil aracın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden yola tuzaklanmış el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği belirtildi.


Eşini ziyaretten dönüyormuş

Nurcan Karakaya'nın kız kardeşinin kocası Şener Ergüven, akşam saatlerinde bacanağı Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın kendisini telefonla arayarak, "Nurcan'ın arabasında patlama oldu, Nurcan'ı kaybettik, çocuk ağır yaralı." şeklinde bilgi verdiğini söyledi.

Olayın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten ve teröre tepki gösteren Ergüven, "
Artık görüyoruz PKK'nın ne boyutta olduğunu, neler yaptığını, bu millete neler çektirdiğini biliyoruz. Lanet olsun
. En son aldığım bilgiye göre eşi, birliğe ziyarete gitmiş, ziyaret dönüşünde uzaktan kumanda ile arabayı patlatmışlar." dedi.
Karakaya ailesinin komşusu Battal Ayhan ise terörü lanetlediklerini ifade ederek, "
Allah kimsenin başına vermesin. Terör ülkemizin baş belası. Yuva yıkan, ocaklar dağıtan, ülkeyi, vatanı bölmeye çalışan hainler
. " diye konuştu.

Nurcan Karakaya'nın babası Hakim Demir'in 14 yıl önce vefat ettiği, anne Suudiye Demir'in, 15 yaşındaki oğlu Emirhan Demir ile yaşadığı öğrenildi.

Terör saldırısında hayatını kaybeden Nurcan Karakaya'nın, Uşak'tan 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan ile ilçede görev yapan astsubay eşini ziyaret etmek için geldiği belirtildi.

Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın, daha önce görev yaptığı Uşak'ın Sivaslı ilçesinden tayinin çıkması sonucu kısa bir süre önce yeni birliğinde göreve başladığı öğrenildi.

Serkan Karakaya'nın Kayseri'deki babaevinde yas var

Serkan Karakaya'nın Kayseri'deki babaevinde de yas var.

Askeri yetkililer tarafından Melikgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi Adıbelli Sokak'ta oturan baba Mustafa ve anne Kezban Karakaya'ya acı haber verildi. Mahalle sakinlerinin ve yakınların Türk bayrağı astığı evin önünde Kuran’ı Kerim okundu.

Anne ve bebeğinin cenazelerinin, yarın Otluca Dağ Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenecek törenin ardından uçakla Kayseri'ye uğurlanacağı ve daha sonra karayolu ile Şarkışla ilçesine getirilerek ikindi vakti Şarkışla Muhsin Yazıcıoğlu Camisi'nde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Büyükçiftlik Beldesi Susat Deresi mevkisinde, PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu sivil araçta bulunan Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'nın eşi Nurcan Karakaya olay yerinde, ağır yaralı olarak Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ise hastanede hayatını kaybetti.

#Hakkari
#saldırı
#Terör
#Yüksekova
6 yıl önce