|

Şimdi analiz zamanı

Yerel seçimlere yönelik itirazlarla ilgili tartışmalar devam ederken; AK Parti 31 Mart’a ilişkin ilk kapsamlı değerlendirme zirvesine hazırlanıyor. Bu hafta toplanacak MYK ve MKYK’da ana gündem maddesi yerel seçim sonuçları ve YSK süreci ile itirazlar olacak. Teşkilat, aday ve milletvekillerinden bölgelere ilişkin ilk raporlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

Fazlı Şahan
04:00 - 8/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 01:04 - 8/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv: AK Parti MKYK'sı bu hafta toplanacak.
Arşiv: AK Parti MKYK'sı bu hafta toplanacak.

31 Mart seçimlerinin ardından bir yandan itiraz süreci devam ederken diğer yandan ise AK Parti, seçimlere yönelik iller bazında analiz raporları hazırlanıyor.

2014 yerel seçimleri, 24 Haziran 2019 seçimleri ve son olarak 31 Mart’ta alınan oyları karşılaştıran AK Parti’de, hangi ilde ne kadar artış hangisinde ise azalma meydana geldiğini rakamlarla ortaya konuluyor. AK Parti, seçim sonrası ilk MKYK ve MYK toplantısını 12 Nisan Cuma günü yapmayı planlıyor.

VERİLER MASAYA YATIRILACAK

  • Her iki toplantının da ana gündem maddesi yerel seçim sonuçları, YSK süreci ve itirazlar olacak. Seçim sonuçlarını kapsamlı bir şekilde ele alınacağı toplantıda kazanılan ve kaybedilen belediyeler masaya yatırılacak. Seçim sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, her ilin belediye başkan adayı, milletvekili ve teşkilatından bölgeyle ilgili rapor istemişti. Yazımı tamamlanan raporlar MKYK ve MYK toplantılarında Erdoğan’a sunulacak.

YENİDEN ANKET GÜNDEMDE

Ayrıca AK Parti’de yeniden bir anket çalışması da gündemde. Yapılması planlanan anketle, kıl payı kaybedilen yerlerdeki oy kaybının nedenleri ve seçmenin tavrı araştırılacak. Zirvelerde ele alınacak konulardan biri de MHP Lider Bahçeli’nin geçtiğimiz hafta dile getirdiği öneri olacak.

Bahçeli, “
Sadece büyükşehir belediye başkanını seçelim, o da üstlendiği görev ve yetkiye dayanarak ilçe belediye başkanlarını belirlesin
” demişti.
#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
5 yıl önce