|

Şizofren çetesi kıskıvrak

İstanbul genelindeki alışveriş merkezlerine giderek özellikle kadınların çantalarını çalan, yankesicilik ve dolandırıcılık çetesi 18 kişi yakalandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 01:22 - 4/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
AVM’leri paylaşıp çantaları çalmışlar
AVM’leri paylaşıp çantaları çalmışlar

125 ayrı eylemleri bulunan 7 si kadın 11 erkek 18 kişinin üç ayrı çete ekibi olduğu ve AVM'leri bölgelere ayırarak farklı alanlarda hırsızlık yaptıkları ortaya çıktı.



Yakalanan şüphelilerden birinin asayiş şubeden çıkarken, 'Bu çetenin adı şizofren çetesi' diye bağırdığı duyuldu. Çetenin yaptığı hırsızlıklardan edindikleri yüklü miktarda parayla da gece kulüplerinde eğlendikleri ortaya çıktı.



X-RAY'LARA DADANMIŞLAR


Çalışmada birbiri ile bağlantılı 3 çetenin kendi aralarında AVM paylaşımı da yaptıkları belirlendi. Örneğin, bir AVM'ye giden bir çete üyesi orada diğer çete üyesini gördüğünde, o AVM'yi terk ederek başka yere gidiyor. Alışveriş yapma bahanesiyle insanların yanına 4-5 kişilik gruplar halinde yaklaşan ve içlerindeki çocukları kullanarak çanta cep telefonu ziynet eşya gibi her türlü değerli malzemeleri çalıyorlardı. Aynı çete AVM girişlerinde X-Ray cihaz-larından geçen çantaları el çabukluğu ile çaldıkları öğrenildi.



#İstanbul
#Şizofren
#Çete
7 yıl önce