|

Suruç'ta patlama: 28 ölü

Şanlıurfa Suruç'ta bir kültür merkezi önünde patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamada 28 kişinin öldüğü ve 100'e yakın yaralının olduğu öğrenildi. Suruç Kaymakamı yaptığı açıklamada intihar saldırısı ihtimali olduğunu açıkladı. Suruç'taki gelişmelerle ilgili Başbakanlık'ta, kriz masası oluşturuldu.

Yeni Şafak
12:25 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:23 - 22/07/2015 Çarşamba

Şanlıurfa Suruç İlçesindeki Amara Kültür Merkezi önünde saat 11:45 sıralarında bir patlama meydana geldi. Basın açıklaması sırasında meydana geldiği belirtilen patlamada 28 ölü ve 100'e yakın yaralı olduğu öğrenilirken, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Çevredeki hastanelere sevk edilen yaralılar arasında bazılarının durumunun ağır olduğu belirtildi.



Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi yaptığı açıklamada, patlamada intihar saldırısı ihtimali olduğunu bildirdi.



Patlamanın etkisiyle çevrede bulunan dükkanların camları kırıldı. Suruç Emniyeti'ne yakın bölgede meydana gelen patlamada, güvenlik güçleri geniş güvenlik önlemi aldı.



Patlamanın yaşandığı Amara Kültür Merkezi'nde, Kobani'ye gitmek üzere dün İstanbul'dan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin konakladığı öğrenildi.



Başbakanlık'ta kriz masası


Suruç'taki gelişmelerle ilgili Başbakanlık'ta, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu. Başbakan Davutoğlu'nun Şanlıurfa Valisi ve Suruç Kaymakamından gelişmelerle ilgili bilgi almaya devam ettiği bildirildi.



Davutoğlu 3 bakanı Suruç'a gönderdi


Başbakan Davutoğlu'nun olayı yakından takip ettiği ve olayın hemen ardından İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ten Suruç'taki gelişmeler ile ilgili bilgi aldığı açıklandı. Davutoğlu'nun talimatı ile Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e bölgeye gidip olayı yerinde incelemek için bölgeye gitti. Davutoğlu'nun yaralıların durumunu yakından takip ettiği bildirildi.



HDP'den patlamayla ilgili ilk açıklama


HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Şanlıurfa Suruç'ta patlama olduğu sırada Kobani'ye geçecek olan gençlerin basın açıklaması için toplandığına dikkat çekerek, patlamada canlı bomba ihtimali üstünde durduklarını söyledi.


#şanlıurfa patlama
#suruç patlama
#Amara Kültür Merkezi
9 yıl önce