|

Tarihe şüpheli koruma!

Fatih İnci
00:00 - 27/02/2009 Cuma
Güncelleme: 21:53 - 26/02/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Tarihe şüpheli koruma!
Tarihe şüpheli koruma!

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nin adı bir soyguna karışan güvenlikçisinin, başka bir soygunla ilgili mahkemelik olduğu belirlendi.

Veli T, 13 Ocak'ta depodan İbrahim Çallı'nın "Ressam Osman Hamdi Bey Portresi", Fehmi Korutürk'ün eşi Emel Korutürk'ün ailesini resmettiği "Cimcoz Ailesi" ile Şevket Dağ'ın "Türbe Kapısı" isimli tablolarını çaldığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Olay ise, şüphelinin eserlerin değerini belirlemek için götürdüğü TMSF'nin bilirkişisi Prof. Dr. Dinçer Erimez tarafından ihbar edilince ortaya çıkmış, şüpheli, tabloları bahçeye bırakırken otopark görevlileri tarafından görülünce yakalanmıştı.

GÖREVİNİN BAŞINDA

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Veli T'nin, 2003 yılında Topkapı Sarayı'nda nöbeti sırasında milyon dolarlık tarihi eserlerin çalınmasına adı karışan kişilerle bağlantısı olduğu iddiasıyla Ankara'ya gönderildiği ortaya çıktı. Mahkemesi hâlâ süren Veli T'nin, son olaydan sonra da görevine devam ettiği öğrenildi.


Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'nden 13 Ocak'ta milyon dolar değerindeki 3 tablonun çalınmasına adı karışan kadrolu güvenlik görevlisinin, 6 yıl önce de Topkapı Sarayı'nda yaşanan bir soyguna adının karıştığı ortaya çıktı.

15 yıl önce