|

Unutulan gaziler

2016’da Nusaybin’deki hendek operasyonlarında ağır yaralanan ve tedavi sürecinin ardından TSK’da görev yapamaz raporu verilen Hakan Akbulut, 4 çocuğuna çöpten topladığı pet şişeleri satarak bakıyor. Uzuv kaybı olmadığı gerekçesiyle gazilik unvanı verilmeyen Akbulut, malulen emekli edilmesine rağmen 8 aydır maaş bağlanmasını bekliyor.

Şahin Şen
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 17:09 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Hakan Akbulut, topladığı pet şişeleri satarak geçimini sağlıyor.
Hakan Akbulut, topladığı pet şişeleri satarak geçimini sağlıyor.

Nusaybin'deki operasyonlarda ağır yaralanan ve TSK’da görev yapamaz raporu verilen Hakan Akbulut, topladığı pet şişeleri satarak geçimini sağlıyor. 2016’da terör örgütü PKK’nın sözde özerklik adı altında hendek ve barikatlarla eylemler düzenlediği Mardin’in Nusaybin ilçesinde görev yaparken yaralanan Uzman Çavuş Hakan Akbulut, yaşam mücadelesi veriyor. 4 silah arkadaşının şehit düştüğü bir operasyon sırasında, önce kolundan ve bacağından vurulan ardından da dengesini kaybederek düştüğü merdiven boşluğunda teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi ile vücudunun yüzde 23’ü yanarak ağır yaralanan Akbulut, bir buçuk yıl süren tedavi sürecinin ardından Şırnak’ta tekrar göreve başladı. Kulağında duyma kaybı olan ve vücudunda çeşitli yanık izleri bulunan Akbulut’a Şırnak Devlet Hastanesi tarafından TSK’da görev yapamaz raporu verildi.


EVİNE HACİZ GELDİ

Raporun verilmesinin ardından TSK ile ilişiği kesilen Akbulut’a gazilik unvanı verilmedi. Uzuv kaybı olmadığı gerekçesi ile gazilik unvanı verilmeyen Akbulut malulen emekli edildi. 8 ay önce emekli edilmesine rağmen maaş bağlanmayan Akbulut, Jandarma Genel komutanlığına gitmesine rağmen bir türlü sonuç alamadı. Akbulut, Konya Seydişehir’de çöplerden topladığı pet şişeleri satarak geçimini sağlıyor. 4 çocuklu Akbulut’un evine borçları nedeniyle haciz geldi. Emekli maaşının bağlanmasını isteyen Akbulut hukuki yollara başvurarak gazilik unvanı almaya hazırlanıyor.


Maaş değil unvan istiyor

Hakkari Yüksekova’daki 3’üncü Taktik Piyade Tümen Komutanlığı’nda görevli olduğu sırada, kirpi ve kobra araçlarının bakımı için Van’a giden Uzman Çavuş Yakup Yağlı, kalp krizi sonucu 28 Ocak 2017’de şehit oldu.


Yağlı’ya memleketi Kırıkkale’de şehit töreni düzenlenirken, Yağlı’nın şehit sayılmadığı haberi, ailesine bir acı daha yaşattı. Şehidin eşi Deniz Yağlı, “Cenaze uçakla Ankara’ya geldiğinde şehit karşılama töreni yapıldı. Kırıkkale’de şehit cenaze töreni yapıldı. Biz eşimi şehit diye biliyorduk. Sonradan öğrendik ki eşim şehit sayılmamış. Eşim görev başında da olsa kalp krizi geçirerek vefat etmesinden dolayı şehit sayılmamış. Bana dul, 2 çocuğuma da yetim maaşı bağlandı. Maddi beklentim yok, eşimin şehit sayılmasını istiyorum” dedi.


Dişlerimi bile yaptıramıyorum

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e düzenlediği Zeytin Dalı Harekatına katılan Uzman Çavuş Levent Yılmaz, çatışma esnasında önüne düşen havan mermisinin patlaması sonucu ağır yaralanarak üst dudağını ve damağının yarısını kaybetti. Sol bacağında et kaybı yaşayan ve 180 dikiş atılan Yılmaz’ın sol el parmaklarında ise hissizleşme oldu. Uzun süre hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olan Yılmaz damağının yarısının olmaması nedeniyle kaybettiği 7 dişinin tedavisi için GATA’ya gittiğinde şoka uğradı. GATA’daki doktorlar, implant tedavisinin devlet tarafından karışlanmadığını söyleyerek Yılmaz’ı özel kliniklere yönlendirdi. Bir buçuk ay önce TSK ile ilişiği kesilen ve Gazilik ünvanı alan Yılmaz, “Gazi olduk ama çatışma esnasında kaybettiğim damağımı ve dişlerimi yaptıramıyorum” diyerek duruma isyan etti. Uzman çavuşların yaşadıkları sorunların takipçisi olan Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, kahramanların hakları için mücadele edeceklerini söyledi. Tilkici “Uzman çavuşların sorunları görmezden geliniyor. Bu kardeşlerimiz vatan için canlarını ortaya koydu. Eğer biz bu kardeşlerimize sahip çıkmazsak vatana ihanet etmiş oluruz. Gazilik unvanı alamayanlar, şehit sayılmayanlar, maaş bağlanmayanlar için hukuki yollara başvuracağız” dedi.

#Şehit
#Gazi
#Hakan Akbulut
#Yakup Yağlı
#Levent Yılmaz
5 yıl önce
default-profile-img