|

Yenimahalle yenilenecek

AK Parti’nin Altındağ’dan Yenimahalle’ye kaydırdığı başkentteki deneyimli adaylarından Veysel Tiryaki, ilçenin yenilenmeye ihtiyacı olduğunu söyledi. Tiryaki, “Belediyecilikte işin ehliyiz. 200’den fazla proje hazırladık. Bu projelerden Kent Çiftliği en özellerinden biri. 1 milyon 400 bin metrekarelik proje” dedi.

Fazlı Şahan
04:00 - 15/03/2019 Cuma
Güncelleme: 03:02 - 15/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
​AK Parti’nin Yenimahalle adayı Veysel Tiryaki
​AK Parti’nin Yenimahalle adayı Veysel Tiryaki

AK Parti’nin Altındağ’dan Yenimahalle’ye kaydırdığı başkentteki en deneyimli adaylarından Doç. Dr. Veysel Tiryaki, projelerini Yeni Şafak’a anlattı. Yenimahalle’nin ‘yenilenmeye’ ihtiyacı olduğunu söyleyen Tiryaki, “Yenimahalle’de insan odaklı bir yaklaşıma ihtiyaç var” dedi. Tiryaki, “Önceliğine insan alan, çocukları, gençleri, kadınları, yaşlıları, dezavantajlı grupları önemseyen, onlar için düşünen, onlar için iş üreten bir anlayışla Yenimahalle’yi yöneteceğiz” ifadelerini kullandı.



VATANDAŞ HİZMETİ UNUTMUŞ

Tiryaki “Yeni Mahalle, belediyecilik hizmetleri açısından çok ciddi ihtiyaçları olan, bugüne kadar da bu hizmetlerden nasibini alamamış bir ilçe. Yenimahalle Belediyesi’nin kurumsal şeffaf yönetilebilir bir yapıya kavuşması lazım. Yenimahalle’nin yeni bir anlayışa yeni bir heyecana yeni bir yönetme tarzına ihtiyacı var. Yenimahalleliler belediyeden hizmet alınabileceğini unutmuşlar” dedi.

BÜYÜK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM

Yenimahalle’de büyük bir değişim ve dönüşüm için harekete geçtiklerini söyleyen Tiryaki, “Hayalleri olan, hedefleri olan bir Yenimahalle için biz hazırız. Ankara'da ve Türkiye'de 'Şimdi Yenilenme Zamanı, Şimdi Yenimahalle Zamanı' sloganıyla başlattığımız kampanya ile de herkesin dikkatini çektik. Siyasete başladığımız ilk günkü aşkla, büyük bir heyecan ve disiplinle, Yenimahalle'deki tüm kesimlere ulaşıyoruz. Görüyoruz ki Yenimahalle'nin gerçekten bir yenilenmeye ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

İSTİHDAM PROJELER HAZIRLAYACAĞIZ

Yenimahalle’de esnaflarla güzel diyalog kuracaklarını belirten Tiryaki, “Bunun temellerini şimdiden atmaya başladık. Belediye olarak her zaman esnafımızın yanında olacağız, önlerini açacağız. Ekonomik olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Esnaf kardeşlerimize her türlü kolaylığı sağlayacağız. Dertlerine derman olacak projeler geliştireceğiz. Sanayi ve ticaretin gelişmesi için üstümüze düşenden fazlasını hayata geçireceğiz. İstihdam sağlayacak projeler hazırlayacağız" ifadelerini kullandı.

200’DEN FAZLA PROJE

Yenimahalle için çok özel bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Tiryaki, “Belediyecilik konusunda işin ehliyiz. Yenimahalle için de dersimizi çalıştık ve 200’den fazla proje hazırladık. Vizyon projelerimizle geliyoruz. Bunlardan bazıları Türkiye’de ilk olacak projeler. Bu projelerden Kent Çiftliği en özellerinden biri. 1 milyon 400 bin metrekare büyüklüğünde büyük bir proje” dedi.

  • Doğal kafeler oluşturulacak
  • Veysel Tiryaki diğer projelerini şöyle anlattı: “Çiftlikte üretilen doğal ürünlerin kullanıldığı, sağlıklı ve yerel lezzetlerin sunulduğu, Yenimahallelilerin buluşma noktası haline gelecek ‘doğal kafe’lerle vatandaşlarımız keyifli ve sağlıklı bir deneyim yaşayacaklar. Kurulacak olan doğal ürün dükkânlarında çiftlikte üretilen tüm doğal gıdalara, her türlü el sanatlarına ve zanaat ürünlerine vatandaşlarımız kolaylıkla ulaşabilecek. Bisiklete binmek isteyen çocuk ve yetişkinler için 30 bin metrekare büyüklüğünde bisiklet parkı yapacağız. 4 tane engelsiz park ve spor tesisi yapılmanı planladık. Vatandaşlarımıza değer katacak tarım festivalleri, konserler ve söyleşiler gibi çok sayıda kültür sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak olan bir de açık hava festival alanı inşa edeceğiz.”
  • Ürettiklerimizi sergileyeceğiz
  • “Yenimahalle Kent Çiftliği”nde bostanlar, seralar ve bahçeler ile sebze, meyve ve süs bitkileri üretiminin de yapılabileceğini söyleyen Veysel Tiryaki şöyle devam etti: “Kent Çiftliği’nde yerel tohum, ilaçsız tarım ve organik tarımın özendirilmesi sağlanacak. Kurulacak olan meralar ve ahırlarla çiftlik hayvanlarının üretilmesi sağlanarak ve vatandaşlarımızın doğal ve temiz gıdaya ulaşımını kolaylaştıracağız. Yerel Bitki Müzesi’nde açık ve kapalı mekânlar bulunacak, İç Anadolu ve Ankara’ya özgü yerel bitkileri hem üreteceğiz hem de sergileyeceğiz. Kent Çiftliği’nde Uygulamalı Eğitim Merkezi de bulunacak. Çocuklarımıza meyve, sebzelerin üretim sürecinin, tarım ve hayvancılığın önemi anlatılacak ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.”
#Yenimahalle
#Ankara
#31 Mart
#Seçim
#Veysel Tiryaki
5 yıl önce