|

Zeybekçi’den İzmir’e 63 proje

Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı AK Parti’li Nihat Zeybekçi , ‘10 numara İzmir’ sloganıyla kent için 63 projesini tanıttı. İzmir’in hayat tarzı problemi değil, hayat kalitesi problemi olduğunu söyleyen Zeybekçi, “Çanakkale- İstanbul, Ankara-Antalya otoyolları ile İzmir ulaşım merkezi olacak. İzmir körfezinin iki yakası raylı sistemle birbirine bağlanacak” dedi.

Fazlı Şahan
04:00 - 8/02/2019 Cuma
Güncelleme: 02:53 - 8/02/2019 Cuma
Yeni Şafak
Nihat Zeybekçi
Nihat Zeybekçi

Zeybekçi’nin İzmir’e çağ atlatacak projelerini paylaştığı lansman tanıtımına Cumhur İttifakı ortakları tam kadro katıldı. Tanıtıma MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’nin yanı sıra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile AK Partili milletvekilleri de katıldı.

MUHALEFETE ‘TARZ’ CEVAP

Hükümet olarak çağı ıskalamadıklarını belirten Zeybekci, muhalefetin eleştirilerine de cevap verdi. Nihat Zeybekci, muhalefet tarafından sık sık dile getirilen “İzmir’i sattırmayacağız” eleştirilerine karşı, “Biz her seferinde ‘Gönüller yapmaya geldik’ diyoruz, onlar ‘İzmir’i sattırmayacağız’ diyorlar. Bizim aklımızda öyle bir şey geçmedi ki. Senin aklından öyle bir şey geçtiyse bilemiyorum. İzmir’in hayat tarzı problemi yoktur, hayat kalitesi problemi vardır” ifadelerini kullandı.

İŞTE ON BAŞLIK…

  • Zeybekci’nin 63 projesi “Her yol İzmir’e çıkar”, “Dünyaya açılmak İzmir’den başlar”, “İzmir’de çalışan kazanır”, “Mavinin yeşille buluştuğu yer İzmir’dir”, “İzmir tarihe sahip çıkar”, “Sahne ışıkları İzmir’de hiç sönmez”, “İzmir’de yaşamak şehirli olmaktır”, “Şampiyonlar İzmir’den çıkar”, “Milano değil, Barselona değil, İzmir!” ve “Hayat İzmir’de güzel” başlıklarında toplandı. Projelerden öne çıkanlar şöyle:

KÖTÜ KOKUYA KALKAN

* Çandarlı Kuzey Ege Limanı Projesi, Alsancak Kruvaziyer Limanı, 6 yeni Marina, Balıkçılar Limanı gibi projelerle İzmir Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olacak.

* Serbest Bölgeler Organize Sanayi Bölgesi, Bilim ve Teknoloji ve Yazılım Vadisi, Gıda ve Tarım Teknolojileri Vadisi, Süt ve Süt Ürünleri Bölgesi İzmir’in ekonomisini canlandıracak.

* İzmir’in katı atık sorununa çözüm bulacak Ayrıştırma, Depolama, Geri Dönüştürme ve Enerji Üretme Projesi ile bu sorun 1,5 yıl içinde tarihe karışacak.

* Körfez’deki kötü koku problemine karşı Körfez Koruma ve Kullanma Planı hayata geçirilecek.

8 MİLLET BAHÇESİ MÜJDESİ

İzmir’e 8 adet Millet Bahçesi yapılacak.

* Urla açıklarında bulunan 6 ada yapılaşma olmadan korunacak.

* Kemeraltı ve Damlacık’ta restorasyon gerçekleştirilecek, Yeşildere Vadisi ve Kadifekale Teleferik Projesi kent turizmine katkı sağlayacak.

* Dünyanın sayılı ve Türkiye’nin en büyük arkeoloji ve medeniyetleri müzesi bölgeye kazandırılacak.

* Geliştirilen kültür projeleriyle İzmir’in önemli sanatçıları İzmir’de yetiştirilecek. Kültürpark festivaller alanı olacak.

* Kent enstitüleri ile nitelikli genç iş gücünün yetiştirilmesi sağlanacak. Gençler sağlık, turizm ve hizmet sektörünün lokomotifi olacak.

* İzmir’e mevcut Atatürk Olimpiyat Stadı’nın yerine dünyanın en modern olimpiyat stadı yapılacak.

* 4 ve 5 yıldızlı otellerin sayısı artacak. Termal turizm merkezleri kurulacak.

KAYAK MERKEZİ YAPILACAK

* Emekli ve yaşlıların bakımı için Uluslararası Geriatri Merkezi İzmir’e kazandırılacak.

* Sokak hayvanlarının korunması için hayvan zabıtası ve mobil sağlık ekipleri oluşturulacak.

* Bozdağ Kayak Merkezi yenilenip daha geniş bir kullanıma açılacak.

* Olimpik statlarda bulunan yerleşkede Türkiye’de ilk defa olimpik standartlarda bir atletizm pisti hayata geçirilecek.

Körfez’e raylı sistem

  • Çanakkale- İstanbul, Ankara-Antalya otoyolları ile İzmir bir ulaşım merkezi haline dönüştürülecek.
  • * İzmir’in kuzeyi ve doğu hattı arasında ikinci çevre yolu İzmir’in trafiğini rahatlatacak.
  • * Balçova- Çiğli arasında Karayolu ve Raylı Körfez Geçişi (İZKARAY) yapılacak. İzmir körfezinin iki yakası birbirine bağlanacak.
  • * İlk 2 yılda 28 tane battı- çıktılar (alt-üst geçit) yapılacak ve İzmir trafiği rahatlayacak.
  • YÜZDE 50 İNDİRİM
  • * Yağmur Suyu- Kanalizasyon Arıtma Projesi ile tek bir damla su bile arıtılmadan tabiata verilmeyecek.
  • * Kayıp kaçak oranının fazlalığı nedeniyle oluşan yüksek su faturaları sorununu çözümüne katkı sağlamak için 0 ila 20 ton su tüketiminde yüzde 50 indirim yapılacak.
  • * Akıllı Kent İzmir, Örnek Mimari Şehirler İzmir’in çehresini değiştirecek.

#Nihat Zeybekçi
#Cumhur İttifakı
#İzmir
#31 Mart
#Seçim
#Proje
5 yıl önce