|

Zigetvar Kalesi kurtarılıyor

Aa
00:00 - 8/06/2008 Pazar
Güncelleme: 11:38 - 8/06/2008 Pazar
Yeni Şafak
Zigetvar Kalesi kurtarılıyor
Zigetvar Kalesi kurtarılıyor

Macaristan'daki tarihi Zigetvar Kalesinin işletmesini Türk Macar İslam Kültür Derneği üstlenecek. Dernek ve Zigetvar belediyesinin ortak projesi kapsamında kalenin içinde bulunan, 1570'li yıllardan kalma Sultan Süleyman Camisi ve caminin minaresi restore edilecek, kalenin içinde yapımına başlanan, otel olarak da kullanılması öngörülen kervansarayın inşaatı tamamlanarak, Türk kültür merkezi olarak hizmete açılacak.

Türk Macar İslam Kültür Derneği Başkanı Fadıl Başar, Zigetvar Belediye Başkanı Jozsef Paizs'in uzun zamandır restorasyon konusunda yardım çağrısında bulunduğunu hatırlattı.

Dernek olarak Türk tarihinin bu önemli varlığına sahip çıkarak, cami ve minaresinin restorasyonunu üstlenmek üzere başvuruda bulunduklarını anlatan Başar, hem belediyenin hem de Hazine'nin taleplerine çok sıcak baktığını, kısa zamanda ilgili anlaşmaların imzalanacağını söyledi.

Zigetvar Belediye Başkanı Paizs de Macaristan'da faaliyet gösteren derneğin çok güzel bir projeyle kendilerine gelmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Paizs, projenin en kısa zamanda hayata geçirilebilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti.

16 yıl önce