|

Güneysınır Seçim Sonuçları 2024 - Konya Güneysınır Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Güneysınır Oy Oranları Sonuçları

Konya Güneysınır Belediye Başkanı 2024 adayları belirlendi. 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimde seçim sonuçları ekranı Yenişafak’ta olacak. 31 ilçeye sahip olan Konya’da ilçe ilçe seçim sonuçları ve adayların oy oranları anbean takip edilecek. 31 Mart akşamı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayımlanacak Güneysınır yerel seçim sonuçları 2024 verilerine; il ve ilçe özelinde sayılacak oy oranlarına yenisafak.com seçim sayfasından ulaşabilir ve canlı takip edebilirsiniz. Güneysınır seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Güneysınır seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları haberimizde.

14:03 - 31/03/2024 dimanche
Güncelleme: 23:32 - 29/03/2024 vendredi
Yeni Şafak
Güneysınır seçim sonuçları
Güneysınır seçim sonuçları

Türkiye'de yaklaşık 61 milyon seçmen, yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart Pazar günü sandığa gidecek. Yerel seçim, 34 siyasi partinin katılımıyla Türkiye'nin 81 ilinde ve 922 ilçesinde yapılarak yerel yönetimleri yeniden şekillendirecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle, seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek. Seçim sonuçları il il, ilçe ilçe oy oranları ile canlı olarak "Yenişafak seçim 2024 sayfası" üzerinden takip edilebilecek. Konya Güneysınır seçim sonuçları da yenisafak.com’da yer alacak.

Güneysınır Seçim Sonuçları 2024

Güneysınır ilçesi dahil olmak üzere, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerin sonuçları hakkında daha fazla bilgi ve detay için Yenişafak seçim 2024 sayfasını takip edebilirsiniz. Seçim yasakları saat 21.00 itibariyle sona erecek ve Güneysınır seçim sonuçlarına dair tüm bilgiler anlık olarak paylaşılacak.

Güneysınır 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

AK PARTİ - Ahmet Demir %57,0

BBP - Nasuh Yanmaz %38,0

SAADET - Mesut Solak %2,25

İYİ Parti - Murat Kara %1,74

BTP - Recep Büyükgüler %0,93

Güneysınır 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Büyük Birlik Partisi Abdullah Kaya - (Konya / Güneysınır)

Adalet ve Kalkınma Partisi Ahmet Demir - (Konya / Güneysınır)

Yeniden Refah Partisi Ali Yılmaz - (Konya / Güneysınır)

Hür Dava Partisi Hanzel Zerey - (Konya / Güneysınır)

Bağımsız Türkiye Partisi Hasan Büyükgüler - (Konya / Güneysınır)

Güneysınır Hakkında

Konya ilinin Güneysınır ilçesi, merkeze yaklaşık 180 kilometre uzaklıkta yer alır ve 2020 yılı verilerine göre yaklaşık 10,000 kişilik bir nüfusa sahiptir. Coğrafi olarak, ilçe genellikle dağlık ve engebeli araziye sahiptir, ancak bazı bölgelerde ovalar da bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılık, ekonominin temelini oluştururken, ilçe sınırları içinde yer alan Göksu Nehri önemli bir su kaynağıdır. Tarihi açıdan, Güneysınır bölgesi antik çağlardan beri çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve Frigler, Lidyalılar, Persler, Romalılar ve Bizanslılar gibi çeşitli kültürlere tanıklık etmiştir. İlçede bulunan tarihi eserler arasında antik kent kalıntıları, kaleler ve tarihi camiler bulunmaktadır. Güneysınır, doğal güzellikleri ve tarihi zenginliğiyle dikkat çeken ancak nüfusu açısından daha küçük ölçekli bir Konya ilçesidir.




#Güneysınır seçim sonuçları
#Güneysınır yerel seçim seçim sonucu
#Güneysınır seçim sonuçları 2024
#Güneysınır oy oranı
#Güneysınır oy sonuçları
il y a 1 mois