|

Kaçış sendromu nedir?

Kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren kaçış sendromu hastalığı, Türkiye'de ilk sanatçı Mehmet Ali Erbil'de göründü. Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'in yaşadığı kaçış sendromu hastalığının belirtileri ve tedavisinin olup olmadığı merak ediliyor. Peki kaçış sendromu nedir ve tedavisi nasıl gerçekleşir? İşte detaylar...

Yeni Şafak
09:52 - 24/10/2018 среда
Güncelleme: 09:54 - 24/10/2018 среда
Yeni Şafak
Kaçış sendromu hastalığının ne olduğunu sizler için derledik.
Kaçış sendromu hastalığının ne olduğunu sizler için derledik.

Çok nadir görülen 'kaçış sendromu' Türkiye'de ise ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'de gözüktü. Evinin banyosundan düşürek yaralanan Erbil, hastaneye kaldırılmıştı. Acil ameliyat olan Erbil yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Ünlü şovmenin düşmeye bağlı yapılacak ikinci ameliyatın çok daha önemli olduğunu vurgulayan doktorlar Erbil'in kaçış sendromunun nüksettiğini belirtmiştir. Ünlü şovmenin kızı Sezin Erbil babası için dua istemişti. Şovmen Erbil'in doktor kardeşi ise sürecin uzayabileceğini belirtmişti.

Kaçış sendromu nedir?

Kanın yoğunlaşarak tansiyonun düşmesi gibi bulgularla kendisini gösteren hastalık, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanmaktadır. Kaçış Sendromu 1960 yılında ilk tarif eden B.Clarkson'dur. Çok az görülen bir hastalık olup, dünyada sadece 79 vakaya rastlanmıştır. ABD'de 10, Fransa'da 32 kişide Türkiye'deyse ilk defa Mehmet Ali Erbil'de rastlanmıştır.

Kaçış sendorumun belirtileri neler?

  • Hasta ayda bir kez krize girebilir ya da senelerce hiç belirti vermeyebilir.
  • Tansiyon düşmesi.
  • Kanın koyulaşması.
  • Kanda albumin azalması.
  • Vücutta şişmeler, ödem oluşumu.

Hastalığın tedavisi

Kesin iyileşme olmamakla birlikte, krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanmaktadır.

#Kaçış Sendromu
#Kaçış Sendromu Belirtileri
#Mehmet Ali Erbil
#Sağlık
6 лет назад