|

Kayıp kedi 17 yıl sonra eve döndü

Hollanda'nın Almere kentinde 17 sene önce kaybolan kedi, yıllar sonra evine geri döndü. Evinden 24 kilometre uzaktaki bir kasabada bulunan kayıp kedinin sahipleri, beklenmedik buluşma nedeniyle hem şaşkın hem de mutlu.

Yeni Şafak
15:30 - 9/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:34 - 9/07/2018 Pazartesi
Diğer
Lolipop isimli kedi, şu anda sahibinin evinin banyosunda karantinada.
Lolipop isimli kedi, şu anda sahibinin evinin banyosunda karantinada.

Almere kentinde yaşayan Eric de Hont'un kedisi, 1 yaşındayken evden ayrılmış. Bir süre kediyi arayan sahibi, sonuç alamayınca umudu kesmiş. Zamanla yeni kediler sahiplenen de Hont, kayıp kediyi tamamen unutmuş. Ancak hafta sonu hayvan ambulansından gelen bir telefon nedeniyle büyük bir şaşkınlık yaşamış.

Eric de Hont, ambulans görevlisinin, "Lolipop 'un sahibi siz misiniz? Onu bulduk" demesine önce anlam veremediğini söyledi. Ancak kapıya gelen ambulanstaki de kediyi görünce, bulunan kedinin, yavruyken alıp, biberonla beslediği Lolipop olduğuna inanan Hont, görevlilerin, kayıp kediyi 24 kilometre uzaklıktaki Wees kasabasında bulduğunu ve üzerinde takılı olan çip sayesinde sahibi ve adresinin tespit edildiğini ifade etti.

Evinin banyosunda karantinada

Eric de Hont'a göre, muhtemelen birileri kediye baktı. Ancak hiç veterinere götürmedi. Çünkü veterinere gitmesi halinde, çipteki bilgilerden kendisine ulaşılması gerektiğini belirtti. Yerel medyaya konuşan Eric de Hont, Lolipop 'un ilk yılında da zaman zaman evden kaçtığını ancak hiç bu kadar uzun dışarıda kalmadığını söylüyor.

BBC'nin haberine göre, kayıp kedi, şu anda sahibinin evinin banyosunda karantinada. De Hont'a göre, üzerindeki pirelerden kurtulması ve evdeki diğer kedilere alışabilmesi için, Lolipop 'un bir süre daha banyoda kalması gerekiyor.

#Kedi
#evcil hayvan
#Hollanda
#almere
6 yıl önce