|

Şehir rehberi

Yeni Şafak ve
06:00 - 27/12/2015 Pazar
Güncelleme: 05:34 - 27/12/2015 Pazar
Yeni Şafak
Chris Botti İstanbul'a geliyor




Çok genç yaşta Frank Sinatra ve Buddy Rich gibi isimlerin sahne grubunda yer alan Chris Botti, bu kez Zorlu PSM'de hayranlarıyla buluşuyor. Chris Botti İtalyan kökeninin verdiği egzotikliği albümlerine yansıtmayı başaran bir sanatçı olmakla birlikte, “Grammy Avcısı” olarak da biliniyor.Billboard caz albümleri listelerinde, bugüne kadar dört albümüyle zirveyi gören Chris Botti, müzik tutkunlarıyla 16 Ocak tarihinde Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde olacak.



Yepyeni ürünler U.S Polo'da




U.S. Polo Assn'nin, yeni sezon kadın koleksiyonunda, esnek ve rahat triko elbiseler ön plana çıkıyor. Koleksiyon pullar, payetler ve taşlarla daha şık bir görüntüye sahip olan kıyafetler, çanta, fular, atkı ve bere gibi aksesuarlar ile zenginleşiyor. Erkek koleksiyonunda ise rahat kesim pantolonlar, triko kazaklar, gömlek ve blazer ceketler yeni sezonun dikkat çeken parçalarını meydana getiriyor.



Bu indirim kaçmaz




Konyalı Saat, yılın sonuna geldiğimiz şu günlerde özel kampanyalarıyla dikkat çekiyor. Just Cavalli, Sector, Michael Kors, Tommy Hilfiger, Diesel, Casio, Pierre Cardin, Puma, Nacar, Guess, Fossil, Armani gibi dünya markalarını yüzde 50'ye varan indirim fırsatı ile tüketicilerle buluşturan Konyalı Saat, herkese ve her keseye uygun hediye alternatifleri sunuyor.



Temizliğin en şık hali




Electrolux rahat kullanımı ve ödüllü tasarımıyla bilinen kablosuz elektrik süpürgesi Ergorapido'nun Swarovski kristaliyle süslenmiş versiyonunu sizleri bekliyor. Electrolux Ergorapido'nun elektrikli süpürge ve el süpürgesini birleştiren 2'si 1 arada yapısı size hem zemin hem de mobilyaları kristal temizliğinde temizleme fırsatı sunuyor.



Düşünce'nin yeni sayısı raflarda




Düşünce Dergisi, 3. sayısı “Halk İçinde Muteber Bir Nesne: Devlet” dosya konusu ile okuyucularla buluştu.Tarih, sosyoloji, siyaset bilimi, hukuk alanlarında usta kalemlerin fikirlerini beyan ettiği Düşünce Dergisi'nin “Devlet” sayısında Prof. Dr. Şenol Durgun'un “Devlet, Yapı, İşlev”, Dr. Mehmet Niyazi Özdemir'in “Devlet Notları”, Prof. Dr. Mustafa Budak'ın “Türklerde Arşiv”, Prof. Dr. Yücel Oğurlu'nun “Doğu Batı Denkleminde Adalet/Hukuk, Devlet ve Değişim”, Dr. Ali Ürey'in “Devlet, Siyasi Sistem ve Toplum” makaleleri yer alıyor.



Bir dünya tasarım burada


Dünyanın en prestijli tasarım ve dekorasyon markalarını Türk tüketicisi ile buluşturan Mozaik, çok önemli tasarımcılarının imzasını taşıyan ve dünya markaları tarafından üretilen ürünleri tek bir çatıda sunuyor. Her biri tasarımla oluşturulmuş Mozaik'te satışta olan ürünler arasında, duvar saatlerinden, kartvizitliğe, yün battaniyeden, dekoratif oyuncağa, masa üzeri aksesuardan, aynaya kadar pek çok şey yer alıyor.



Yağmurlu günlerin sıcacık dostu




DAV yağmur çizmeleri, 'yağmur çizmesi sıcak tutmuyor' kuralını ortadan kaldırıyor. Kullandığı farklı materyaller ve baskılar, ayağı sımsıcak tutan iç kaplama, metalik aksesuar detayları, trendy ve modern görünümleriyle DAV yağmur çizmeleri stilinize yağmurlu havalarda yeni bir soluk getiriyor.



Keyifli bir kültür kaçamağı


Prontotourblog, yurtiçinde Avrupa seyahati deneyimi yaşamak isteyen seyahatseverlere keyifli bir kültür şehrini anlatıyor. Eskişehir'e turla gitmek isteyenler için yapılan 2 günlük bir program kültürle dolu dolu geçiyor.Odunpazarı Evleri ve Çarşısı, Porsuk Çayı,dünyanın ilk lületaşı müzesi olan Kurşunlu Camii Mevlevihanesi ve meşhur Kentpark gezip görebileceğiniz mekanlar arasında yer alıyor. 87'den fazla ülkeye tur düzenleyen Prontotour, kültür turlarıyla seyahatseverlere unutulmaz anılar biriktireceği alternatifler sunuyor.



Ücretsiz konserler sanatseverleri bekliyor


Yeldeğirmeni Sanat, 2015 yılına ücretsiz konserlerle veda edecek. Yeldeğirmeni Sanat'ta yılın son ücretsiz etkinliği 'Flütlü Triolar' konseri olacak. 30 Aralık'taki konserde, oda müziğine farklı oluşumlarla yeni eserler kazandıran Jülide Gündüz; bu projesini genç kuşağın ödüllü flütçülerinden olan Sıla Gerbağa, Mine Aksoy ve piyanist Müge Hendekli ile gerçekleştirecek. Programda, Bach ve Doppler'in eserleri ses bulacak.



Çocuklar eğlenerek öğrensin




S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, çağdaş bir tasarım ve sergileme anlayışıyla yeniden düzenlenen “Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu” kapsamında, 2016 yılı boyunca eğitim çalışmalarına devam ediyor. Öğrenciler, koleksiyondan ilham alınarak hazırlanan videolarda, kitap sanatlarının inceliklerini izleyerek dijital masada yazıyla oluşturulan figürlere dokunuyor. Tablet bilgisayarlarda oluşturulan bir dünyanın içine giren çocuklar kendilerine verilen bilmecelerin yanıtlarını, hareketli minyatürlerde buluyor.



Tarihin izini sürün




Kadir Has Üniversitesi bünyesindeki çağdaş sanat merkezi Galeri KHAS'ta açılan, küratörlüğünü Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın yaptığı Galeri KHAS'ta “Giz/li/dir Görüntü” isimli yeni bir sergi açılıyor. / Ocak'ta sanatseverlele bulucak sergini küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın yaptığı sergide Dr. Erhun Şerbetçi'nin büyük ölçekli fotoğrafları yer alacak. Şerbetçi, tarihin bize aktardıklarını bugünün bakış açısıyla somutlaşmış bir gerçeklik halinde sunmuyor.Görüntünün yanılsama ve sanallık boyutlarını vurguluyor.



Johann Strauss Orkestrası İş Sanat'ta




İş Sanat sahnesinde geçtiğimiz sezon verdikleri konserlerle hafızalara kazınan ve tüm dünyada ilgiyle takip edilen Rainer Hersch yönetimindeki Johann Strauss Orkestrası, renkli gösterisiyle bir kez daha İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. 5 Ocak'ta İngiliz soprano Samantha Hay'in güçlü sesiyle yorumlayacağı valsler ve polkalar, Rainer Hersch'ün kahkahalara boğan mizah dolu şovu, renkli kostümler ve danslar eşliğinde dinleyicilere keyifli anlar yaşatacak.



#şehir rehberi
#aktiviteler
#galeriler
#sinemalar
#markalar
8 yıl önce