|

Çanakkale'de Jülide İskenderoğlu mu Muharrem Erkek mi kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Çanakkale'de Kim önde? Canlı oy oranları

2024 Çanakkale Belediye Başkanlığı seçimi, Türkiye genelindeki yerel seçimlerin bir parçası olarak 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu seçimler, 102.869 seçmenin olduğu Çanakkale da dahil olmak üzere Türkiye'nin 81 ilindeki belediye başkanlıkları, belediye meclisi üyelikleri ve mahalle muhtarlıkları için yapıldı. Çanakkale 2024 seçim sonuçlarına göre Çanakkale için yarış, AK Parti adayı Jülide İskenderoğlu ile CHP adayı Muharrem Erkek arasında geçmesi bekleniyor. Peki Jülide İskenderoğlu mu, Muharrem Erkek mi kazandı oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte canlı oy oranları: 2024 Çanakkale seçim sonuçları.

14:44 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 12:30 - 29/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
Çanakkale Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Çanakkale Yerel Seçim Sonuçları 31 Mart 2024
Seçim sonuçları 2024 ile Çanakkale’yi 5 yıl yönetecek belediye başkanı netleşiyor. AK Parti adayı Jülide İskenderoğlu ile CHP adayı Muharrem Erkek Çanakkale belediyesi için yarışıyor. Çanakkale
, Jülide İskenderoğlu, Muharrem Erkek oy sayısı, oy oranı, hangi aday önde? sorusu seçmenler tarafından merak konusu. Peki Çanakkale’de kim kazandı Jülide İskenderoğlu mu, Muharrem Erkek mi kazandı, aldıkları oy oranı oy sayısı kaç? Kim önde? İşte 2024 Çanakkale seçim sonuçları canlı oy oranları.

Jülide İskenderoğlu mu Muharrem Erkek mi kazandı?

31 Mart Çanakkale yerel seçim sonuçları oy sayım işleminin başlamasıyla birlikte belli oluyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yayın yasağının kaldırılmasıyla birlikte Jülide İskenderoğlu ve Muharrem Erkek’in Çanakkale’de aldığı oy oranı yenisafak.com'da yer alacak. Haritalı Çanakkale belediyesi seçim sonuçları sorgulama sayfası üzerinden Jülide İskenderoğlu ve Muharrem Erkek 2024 seçim sonuçlarına göre oy sayıları, oy oranları, açılan sandık oranı, toplam seçmen sayısı, katılım oranı, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayıları netlik kazanacak.

Jülide İskenderoğlu - Muharrem Erkek yüzde kaç oy aldı?

Yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkanlığı için yarışan AK Parti adayı Jülide İskenderoğlu ve CHP adayı Muharrem Erkek aldıkları oy oranları, açılan sandık sonuçlarına göre belli olmakta.

Jülide İskenderoğlu kimdir?

Jülide İskenderoğlu, 1974 yılında Balıkesir'de dünyaya geldi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Siyaset bilimi ve kamu yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlayan İskenderoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı, 2017-2021 yıllarında AK Parti Kadın Kolları Ege Bölgesi Koordinatörlüğü yaptı. 2018 yılında 27. Dönem Çanakkale Milletvekili seçilen İskenderoğlu, 7 Ekim 2023'teki kongrede AK Parti MKYK üyesi oldu. Partisinde Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı ve İl Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerini de yürüten Jülide İskenderoğlu, evli ve bir çocuk annesidir.

Muharrem Erkek kimdir?

Muharrem Erkek, 1969 yılında Çanakkale'de doğdu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 2004-2014 yıllarında Çanakkale Belediye Meclis üyesi olarak görev yapan Erkek, Belediye Başkan Vekilliği görevini üstlendi. TBMM 25, 26. ve 27. dönem Çanakkale Milletvekili olarak görev yapan Erkek, CHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreter Vekilliği görevlerinde bulundu. Muharrem Erkek, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Çanakkale Yerel Seçim Belediye Başkan Adayları 31 Mart 2024

  1. İYİ Parti Alaaddin Burak Kunt - (Çanakkale)=
  2. Memleket Partisi Atalay Seçkin - (Çanakkale)
  3. Türkiye Komünist Hareketi Atilla Şenol - (Çanakkale)
  4. Hak ve Özgürlükler Partisi Bektaş Akkuş - (Çanakkale)
  5. Zafer Partisi Bilge Gündüz - (Çanakkale)
  6. Yeniden Refah Partisi Cahit Bolelli - (Çanakkale)
  7. Bağımsız Adaylar Cahit Mayda - (Çanakkale)
  8. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Canan Aytaç - (Çanakkale)
  9. Demokrasi ve Atılım Partisi Davut Gazi Benli - (Çanakkale)
  10. Demokratik Sol Parti Doğukan Çetin - (Çanakkale)
  11. Bağımsız Türkiye Partisi Emre Kocabıyık - (Çanakkale)
  12. Halkın Kurtuluş Partisi Halil Ağırgöl - (Çanakkale)
  13. Bağımsız Adaylar Hasan Güreci - (Çanakkale)
  14. Türkiye Komünist Partisi Hatem Su Bayar - (Çanakkale)
  15. Millet Partisi İbrahim Halil Sipahi - (Çanakkale)
  16. Adalet ve Kalkınma Partisi Jülide İskenderoğlu - (Çanakkale)
  17. Büyük Birlik Partisi Mevlüt İşbilir - (Çanakkale)
  18. Hür Dava Partisi Muhammed Yusuf Oktuay - (Çanakkale)
  19. Cumhuriyet Halk Partisi Muharrem Erkek - (Çanakkale)
  20. Saadet Partisi Şaban Sarı - (Çanakkale)
  21. Vatan Partisi Serkan Özbakır - (Çanakkale)
  22. Emek Partisi Sevim Yılmaz Kırnıç - (Çanakkale)
  23. Gelecek Partisi Vahap Özsüer - (Çanakkale)

Seçimlere kaç siyasi parti katıldı?

Seçimlere 34 siyasi parti katılacak. Partilerin oy pusulasındaki sıralaması şöyle: AK Parti 1, İYİ Parti 2, Sol Parti 3, Büyük Birlik Partisi 4, Memleket Partisi 5, Anavatan Partisi 6, Demokratik Sol Parti 7, Yeniden Refah Partisi 8, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) 9, Türkiye Komünist Partisi 10, Anadolu Birliği Partisi 11, Zafer Partisi 12, Halkın Kurtuluş Partisi 13, Türkiye Komünist Hareketi 14, Bağımsız Türkiye Partisi 15, Gelecek Partisi 16, Yeni Türkiye Partisi 17, CHP 18, Emek Partisi 19, HÜDA PAR 20, Hak ve Özgürlükler Partisi 21, Ocak Partisi 22, Adalet Birlik Partisi 23, Demokrat Parti 24, Güç Birliği Partisi 25, Millet Partisi 26, Milli Yol Partisi 27, Adalet Partisi 28, Aydınlık Demokrasi Partisi 29, MHP 30, Türkiye İşçi Partisi 31, Demokrasi ve Atılım Partisi 32, Saadet Partisi 33, Vatan Partisi 34.

#Çanakkale seçim sonuçları
#Çanakkale seçim seçim sonucu
#Çanakkale seçim sonuçları 2024
#Çanakkale oy oranı
#Çanakkale yerel seçim sonucu
1 ay önce