|

Ankara'da karikatür rüzgarı esecek

Bu yıl 19'uncusu düzenlenecek "Uluslararası Ankara Karikatür Festivali" yarın başlayacak.

Aa
00:00 - 18/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 15:04 - 18/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Ankara'da karikatür rüzgarı esecek
Ankara'da karikatür rüzgarı esecek

Karikatür Vakfı Kurucusu Nezih Danyal, vakıfta düzenlediği basın toplantısında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamındaki festivalde, çocukların çizdiği karikatürlerle, çocuklar için çizilmiş karikatürlerin sergileneceğini söyledi.

"Çocuklar gülerse dünya güler" sloganıyla yola çıktıklarını ifade eden Danyal, çocukların karikatürdeki eleştirilere daha çok sahip çıktığını ve karikatürleri anlamakta büyüklerden çok daha başarılı olduğunu savundu.

Dalyan, festivalde, çocukların çizdiği karikatürlerin yer aldığı "7-17" bölümüne 871, "7-77" bölümünde ise ustaların çocuklar için çizdiği 913 karikatürün yer alacağını dile getirdi.

Ayrı ayrı 8 karikatür sergisinin açılacağını bildiren Dalyan, çocuklar için karikatür çizim atölyesi ve çalıştay düzenleneceği, çizgi film gösterimi yapılacağı bilgisini verdi.

Bu yıl çalıştayın "bilgisayar oyunlarının etkileri" konusunda yapılacağına ve ödüllü olacağına işaret eden Danyal, çocukların çizdikleriyle, bilgisayar oyunlarını kendi bakış açılarından yansıtacaklarını kaydetti.

Festivalin yarın saat 11.00'de, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sergi Salonu'ndaki serginin açılışıyla başlayacağını vurgulayan Danyal, sergiyi yıl sonuna kadar yurt içi ve dışında çeşitli kentlerde de düzenleyeceklerini belirtti.

Karikatüristler Ankara'da buluşacak

Festivale, FECO (Karikatürcü Kuruluşları Federasyonu) Genel Başkanı Peter Nieuwendijk, Federasyonun Japonya Başkanı Yoshiaki Yokota ve Fransa Başkanı Robert Rousso ile Erdoğan Karayel, Semih Poroy, Alicja Bednarek, Valentin Georgiev gibi uluslararası karikatür ustaları da katılacak.

Etkinlikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı Resim Heykel Müzesi, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Sergi Salonu, Türk İngiliz Kültür Derneği Sergi ve Toplantı Salonu ve Umag Sanat Galerisi'nde yapılacak.

Festival, 21 Nisan'da sona erecek.

11 yıl önce