|

Dax Jones'un dünyasına davetlisiniz

Caretta Yayıncılık'ın gençlik markası Karumbe imzasıyla Türk okuyucularıyla buluşan Gölgekapan serisinin ilk iki kitabı raflarda; üçüncüsü ise hayranlarıyla buluşmak için gün sayıyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 14/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 11:18 - 14/08/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Dax Jones'un dünyasına davetlisiniz
Dax Jones'un dünyasına davetlisiniz

Bu yazın tartışmasız fenomeni, çocukların yeni kahramanı Dax Jones, maceralarına devam ediyor.

Dünyayı kasıp kavuran Gölgekapan serisi toplamda 5 kitaptan oluşuyor. İngiltere''nin en prestijli ödülü Blue Peter sahibi yazar Ali Sparkes''in kalemi bu kez özel yeteneği sayesinde şekil değiştirerek tilkiye dönüşebilen Dax Jones''un eğlenceli, gizemli bir o kadar da sıra dışı maceralarına can veriyor.

Kara Tilki Uyanıyor

Serinin ilk kitabı, ''Kara Tilki Uyanıyor'' Dax Jones''un bu özel yeteneğini keşfetmesi ve hayatının birdenbire tahmin bile edemeyeceği kadar değişmesiyle başlıyor. Üvey annesi ve kardeşiyle yaşamak her geçen gün daha eziyetli bir hale gelirken bir gün Dax, tehlikeli bir durum karşısında elinde olmadan tilkiye dönüşüveriyor… Elbette önce şaşırıyor ama zamanla bu durum ona eğlenceli gelmeye başlıyor. Bu özelliği hükümet ajanları tarafından fark edilince de kendini sadece ''yetenekli'' çocukların gittiği özel bir okulda buluyor. Buradaki çocukların hepsinin yetenekleri farklı; kimi görünmez olabiliyor, kimi nesneleri hareket ettirebiliyor. Gizli dünyalardan haber alanlar bile var. Dax Jones nihayet ait olduğu yerde ve çok mutlu… Ta ki genç bir gazeteci kendisini bulana kadar… Akıl almaz macera işte böyle başlıyor.

Gümüş Kanatların Esrarı

İkinci kitap ''Gümüş Kanatların Esrarı''nda macera daha da gizemli bir hal alıyor. Dax''i çok sevdiği okulunda anlam veremediği bir şekilde en yakın arkadaşıyla arasını bozacak gelişmeler bekliyor. Dahası, herkes tuhaf ve uykulu davranmaya başlıyor. Sanki enerjilerini çalan görünmez bir güç okulu sarıyor ve Dax''in daha önce onu hiç yanıltmayan tilki içgüdüleri tehlikeyi fark ediyor…

Üçüncü Macera 15 Ağustos''ta

Dax Jones''un büyülü dünyası bu yaza damgasını vuruyor. Tilkiye dönüşen çocuğun yeni maceraları için gün sayanlara ise müjde! 15 Ağustos''ta Gölgekapan serisinin üçüncü kitabı raflarda yerini alacak. Tüm dünyayı etkisi altına alan müthiş bir macera daha Caretta Yayıncılık'ın gençlik markası Karumbe imzasıyla Türk hayranlarıyla buluşacak.

11 yıl önce