|

Muratpaşa Seçim Sonuçları 2024 - Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Kim Oldu? 31 Mart Muratpaşa Oy Oranları Sonuçları

Muratpaşa seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı sandıkların kapatılmasının ardından başlayacak sayım işlemleri ile birlikte açıklanacak. Muratpaşa yerel seçim sonucu, Antalya Muratpaşa ilçesine ait kesin seçim sonuçları ve parti oy oranları 31 Mart seçimleri nedeniyle bir hayli merak konusu. Antalya'nın ilçelerinden biri olan Muratpaşa’da belediyeyi kim kazandı, Muratpaşa belediye başkanı kim oldu? soruları ilçe sakinleri tarafından 2024 yerel seçim nedeniyle sorgulanmakta. İşte 2024 Antalya Muratpaşa yerel seçim sonuçlarına ilişkin detaylar.

14:48 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 11:04 - 29/03/2024 Cuma
Yeni Şafak
Muratpaşa
Muratpaşa

Muratpaşa yerel seçim sonuçları 2024 son dakika verileri ile gündemdeki yerini koruyor. 31 Mart Pazar günü yapılacak Türkiye yerel seçimlerinde vatandaşlar Antalya Muratpaşa ilçesi için oy kullanacak. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde il ve ilçe belediye başkan adaylarının yanı sıra il meclis üyesi ve mahalle muhtar adayları belirlenecek. Türkiye'nin 81 ilinde kurulacak sandıklarda oy verme işlemi saat 17:00 itibariyle sona erecek.

Muratpaşa Yerel Seçim Sonucu 31 Mart 2024

Muratpaşa Belediyesi seçim sonuçlarının yanı sıra ilçelerdeki yerel seçim sonuçlarını incelemek için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:

Muratpaşa 2019 Yerel Seçim Sonuçları Oy Oranları

CHP - Ümit Uysal %64.8

AK PARTİ - Gökcen Özdoğan Enç %33.0

SAADET - Ahmet Durak %0.82

DSP - Yıldıray Sapan %0.43

DP - Cihan Aydoğan  %0.28

Muratpaşa 2024 Yerel Seçim Belediye Başkanı Adayları

Halkın Kurtuluş Partisi Kutay Gülay - (Antalya / Muratpaşa)

Emek Partisi Mahir Doğan - (Antalya / Muratpaşa)

Büyük Birlik Partisi Mahmut Tanrıkulu - (Antalya / Muratpaşa)

Millet Partisi Osman Soydal - (Antalya / Muratpaşa)

Adalet ve Kalkınma Partisi Özdemir Manavoğlu - (Antalya / Muratpaşa)

Muratpaşa Hakkında

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi, şehrin merkezini oluşturan ve Akdeniz kıyısında yer alan bir ilçedir. Coğrafi olarak genellikle düz araziye sahiptir ve Akdeniz ikliminin etkisi altındadır, bu da tarım ve turizm için uygun bir ortam sunar. Nüfusun büyük bir kısmı şehir merkezinde yoğunlaşmış olup, turizm, ticaret ve hizmet sektörlerinde istihdam edilirken, tarım ve sera faaliyetleri de önemlidir. Tarihi açıdan, Muratpaşa'nın kökenleri antik çağlara dayanır ve Likya, Roma ve Bizans gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Özellikle Roma döneminde önemli bir liman şehri olan ilçe, tarih boyunca çeşitli kültürel etkileşimlere açık olmuştur. Günümüzde ise turizm, alışveriş, eğlence ve plaj aktiviteleriyle dikkat çeken Muratpaşa, Antalya'nın en canlı ve önemli ilçelerindendir.



#Muratpaşa seçim sonuçları
#Muratpaşa yerel seçim seçim sonucu
#Muratpaşa seçim sonuçları 2024
#Muratpaşa oy oranı
#Muratpaşa oy sonuçları
1 ay önce