|

Askerlik durum belgesi sorgulama - Online askerlik sorgulama

Askerlik durum belgesi sorgulaması yapmak için haberimizden faydalanabilirsiniz. Askerlik durumları ile ilgili detaylı bilgileri görmek isteyen vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden askerlik sorgulaması yapabiliyor. Online olarak yapılabilen bu işlemler için haberimizdeki bilgilere bakabilirsiniz. İşte detaylar.

Yeni Şafak
20:56 - 16/08/2016 Salı
Güncelleme: 18:02 - 16/08/2016 Salı
Diğer
Askerlik durum belgesi sorgulama

sı yapmak artık çok kolay. Online olarak askerlik durum belgesi sorgulayabilir ve çıktısını alabilirsiniz. Vatandaşlar bir çok işlemini artık internet üzerinden gerçekleştiriyor. Askerlik sorgulaması da bunlardan biri. E-devlet üzerinden yapılabilen askerlik sorgulaması ile ilgili detayları ve son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.



için tıklayınız









Askerlik sorgulama ve askerlik yeri öğrenme işlemleri artık internet üzerinden yapılabiliyor. Milli Savunma Bakanlığı ve TSK'nın çeşitli birimlerince yapılan çalışmalar neticesinde celp dönemlerinin belirlenmesi ve askerlik sınıflarının hangi dönemlerde askere gidecekleri ve askerliklerinin nereye çıktığı bilgilerine ulaşılabiliyor. Ülkemizde zorunlu askerlik sınıfları bulunmaktadır. Bunlar kısa dönem, uzun dönem doktor asker, öğretmen asker olarak sayılabilir. Kısa dönem askerlik yapabilmek için 4 yıllık üniversite okumak veya iki yıllık üniversiteyi 2 yıllık başka bir bölümle uzatarak 4 yılı tamamlama şekilde kazanılmış bir hak olarak görülmektedir.



Bu durumda askerlik görevini ifşa edecek adaylar kısa dönem askerlik uygulamasına tabi tutularak 5 buçuk ay askerlik yapmaktadırlar. Yıl içerisinde 2 dönem halinde alınan kısa dönem askerler çeşitli birimlerde görevlendirilerek askerlik görevlerini yerine getirmektedir. Uzun dönem askerlik ise 2013 yılında yapılan düzenleme ile birlikte 12 aya indirilmiştir. Bu düzenlemeden sonra ilkokul, ortaokul, lise ve ön lisans mezunu olup da askere gitmek isteyen kişiler 12 ay üzerinden askerlik görevlerini yerine getirmektedirler. Bu askerler de yineaskerlik sorgulama ve e devlet asker yeri öğrenme işlemlerini internet üzerinden yapabilmektedirler.



Askerlik Yeri Sorgulama


Askerlik yeri sorgulama için vatandaşların E-Devlet sistemine giriş yapması yeterli olmaktadır. E-Devlet sisteminde yer alan Milli Savunma Bakanlığı'nın menüsündeki işlemler üzerinden tüm askerlik işlemlerinizi yapabilirsiniz. Bu bakımdan gerek askerlik yeri sorgulama gerekse de adres ve telefon bilgileri gibi detaylara ulaşabilirsiniz. Askerlik alımları dönem dönem olarak yapılır ve halk arasında buna celp adı verilmektedir. Bu bakımdan kişiler askerlik yerini öğrenmesi için bu celp dönemlerinin açıklanması ve yer bilgilerinin açıklandığının ilan edilmesi ile birlikte portala giriş yaparak öğrenmesi mümkündür.



E-devlet üzerinden çıktısı alınan “Askerlik Durum Belgesi" ile tüm resmi işlemler için kamu kurumlarında kullanılabilecek. E-devlet üzerinden alınan bu belgeyi ilgili kurumlar “Askerlik Durum Belgesi Doğrulama Hizmetini" kullanarak vatandaşlık numarası ile barkod numarasını eşleştirerek belge kontrolü yapabilirler. Bu hizmetten askerliğini yapmış ve askerlikle ilişiği kalmayan vatandaşlar faydalanabilirler. Tescil veya benzer askerlikle ilgili işlemler için ise askerlik şubelerinden yapılmaktadır. - See more at: http://www.e-devletsorgula.com/e-devlet-uzerinden-askerlik-durum-belgesi-sorgulama.html#sthash.CBU0dARy.dpuf



Askerlik Durum Belgesi Sorgulama


Vatandaşların askerlik durumlarını gösteren belge için e devlet girişi sonrasında askerlik durum belgesi sorgulama yapması gerekir. E devlet girişi sonrasında ilgili bakanlık menüsünde yer alan durum belgesi ile birlikte sizler de askerlik durumunuzu görüntüleyebilir ve sonrasında belgeyi indirerek bu belgeyi kullanabilirsiniz. Özellikle kişilerin askerlik durumu ile ilgili bilgi istendiğinde yapılacak olan e devlet girişi ile belirtilen belgeye sahip olmanız yeterli olacaktır. Böylecesizler de askerlik durumunuzu gösterecek ve kanıtlayacak belgeyi temin edebilirsiniz.



E devlet girişi konusunda sorun yaşayan vatandaşlar, e devlet girişi sayfasındaki yardım bağlantıları üzerinden gerekli işlemleri yaparak yeniden şifre belirleyebilir ya da mevcut sorunları gidererek tekrar e devlet kapısı için giriş işlemlerini yapabilir. Bu bakımdan sizler de sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir ve askerlik konusundaki tüm işlemlerini yerine getirebilirsiniz.



E-Devlet şifre işlemleri


1- E-Devlet şifresi


e-devlet şifresi kullanarak, e-devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmeniz için, bir e-devlet şifresi almanız gereklidir. Bu durumda, e-devlet şifrenizi herhangi bir PTT şubesine başvuru yaparak temin edebilirsiniz. Başvurduğunuz PTT şubesinde, e-Devlet şifresi alım işlemleri için, sizden 2 TL ücret ve bir takım kişisel bilgileriniz talep edilecektir ve bunların ardından şifrenizi almış olursunuz. e-Devlet şifrenizi temin ettikten sonra, kamu kuruluşları ile ilgili işlerinizi, e-devlet sistemine giriş yaparak ve burada T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak yapabilirsiniz.


Eğer, mobil imza yöntemi ile e-devlet sistemi üzerinden işlem yapmayı tercih ettiyseniz, yapmanız gerekenler şöyledir;



2- Mobil imza


Mobil imza, e-devlet tarafından herhangi bir ücret talep edilmeden, vatandaşlara sunulmaktadır. Fakat mobil imzanın alınması aşamasında, GSM operatörleri tarafından, kullanıcılardan belirli bir miktar ücret talep edilmektedir. Mobil imza, güvenlidir ve elektronik imza görevi üstlenir. Mobil imza aynı zamanda, ıslak imza niteliğinde bir imzadır. Mobil imza ile e-devlet sistemini kullanmak için yapmanız gerekenler; T.C kimlik numaranızı, GSM numaranızı ve GSM türünüzün bilgisini sistemde bulunan ilgili bölümlere doldurmak olacaktır. Böylece e-devlet uygulamasını kullanabilirsiniz.


Bir diğer yöntem olan elektronik imzanın özellikleri ise şöyledir;



3- Elektronik imza


Islak imzaya eşdeğer olan elektronik imza, sanal ortamda bulunan belgeye aktarılması yolu ile kimlik tespitinde kullanılan bir imza çeşididir. Elektronik imza ile e-devlet uygulamasını kullanmak için sadece, T.C kimlik numaranızı kullanmanız yeterli olacaktır.



2016 askerlik yeri sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirmek için haberimizi inceleyebilirsiniz. Yeni dönemde askere gitmek isteyenler için askerlik yerleri belli olmaya başladı. Sonuçlar ise e-Devlet üzerinden rahatlıkla öğrenebilecek. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden sizler de T.C. kimlik numaralarınızla ve şifrenizle giriş yaparak askerlik yerinizi sorgulayabilirsiniz.


#Askerlik durum belgesi
#Askerlik sorgulama
#E-devlet
8 yıl önce