|

Gece sela neden okundu? Sela neden okunur? İşte 15 Temmuz selası

Dün gece okunan sela neden okundu? 15 Temmuz gecesinde 81 ilde aynı anda gece selası okundu. Peki gece selası neden okundu?

Yeni Şafak
09:01 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:07 - 16/07/2018 Pazartesi
IHA
81 ilde gece sela okundu.
81 ilde gece sela okundu.
Gece selası neden okundu? Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine karşı verilen mücadelenin simgesi haline gelen selalar, bu gece Türkiye genelinde tüm minarelerde yeninden okundu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Ezanları Susturan Darbelerden, Darbeleri Susturan Salalara" mesajıyla düzenlenen programlar çerçevesinde, hain darbe girişiminde millete ihanete karşı birlik ruhu aşılamak ve manevi bir güç sağlamak için okunan selalar, bu gece Türkiye genelinde 90 bin camide tekrar okundu. Cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak.

Ankara’da selanın ardından vatandaşlar Beştepe Cumurbaşkanlığı Külliyesi önünde toplanmaya davet edildi.

Ağrı’da tüm camilerde sela okundu

Diyanet İşleri Başkanlığının talimatları doğrultusunda Ağrı’da tüm camilerde eş zamanlı olarak saat 00.13’te sela okundu.Diyanet İşleri Başkanlığı müftülükler aracılığıyla ülke genelinde başlattığı camilerde sela okuma programı Ağrı’da saat 00.13’te gerçekleştirildi.

Kent merkezinde bulunan tüm camilerin minarelerinde bulunan ışıklar açılarak sela okunmaya başlandı. Okunan sela birkaç dakika sürdü.

Camilerin sabah namazına kadar açık tutulacağı ve minare ışıklarının yanacağı bildirildi.


Eskişehir’deki camilerde 15 Temmuz dolayısıyla sela okutuldu

15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Günü dolayısıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak sela okutuldu.Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 2 yıl önce gerçekleşen darbe girişimi dolayısıyla saat 00.13’de tüm Türkiye’de sela okutuldu. Hain darbe girişiminin ikinci yılında, Türkiye genelinde 90 bin camide eş zamanlı okutulan sela, Eskişehir’de de okundu. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, darbe girişimi üzerine hem tepki çekmek, hem de haber amaçlı okutulan selaların ardından tüm cami ve minarelerin ışıklarının sabah namazına kadar açık tutulacağı bilgisi verildi.


#Sela
#Sela neden okunur
#15 Temmuz
6 yıl önce
default-profile-img