|

Telbiye nasıl getirilir? Telbiye duası ve anlamı dinle!

Telbiye ibadete başlama anını temsilen belli sözlerin söylenmesinden ibarettir. Hac ibadetinin 4 Ağustos 2016 günü başlayacak olmasıyla hac ibadeti ile ilgili detaylar ve bilgiler merak konusu oluyor. Milyonlarca Müslümanın hac farizasını yerine getirmek için çıktığı kutsal yolculuk için sayılı günler kaldı. Peki Telbiye nasıl getirilir? Telbiye duası ve anlamı nedir? Telbiye duası dinle!

Yeni Şafak
14:23 - 2/08/2016 mardi
Güncelleme: 11:30 - 2/08/2016 mardi
Diğer

Telbiye nasıl getirilir? Telbiye duası ve anlamı dinle!



Hanefî mezhebinde ihramın, niyet ve telbiye olmak üzere iki rüknü vardır. Bunlardan birini terkeden kimse ihrama girmiş olmaz. Diğer üç mezhebe göre ise ihrama girmiş olmak için sadece niyet yeterlidir.



Telbiye ibadete başlama anını temsilen belli sözlerin söylenmesinden ibarettir. Telbiye namazdaki iftitah tekbiri mesabesindedir; bu bakımdan namazdaki tekbir ifadesi (Allahüekber) yerine bunda telbiye sözleri söylenir.



Telbiye;

"Lebbeyk Allahümme lebbeyk. Lebbeyke lâ şerîke leke lebbeyk. İnne'l-hamde ve'n-ni'mete leke ve'l-mülke, lâ şerîke lek"

sözlerini söylemekten ibarettir



(Anlamı:

Davetine sözüm ve özümle geldim Allahım, emrin baş üstüne. Davetine sözüm ve özümle geldim ey ortaksız olan sen! Emrin baş üstüne. Hamd senin, nimet senin, mülk de senin. Yoktur senin ortağın

).



Telbiyeyi ihrama girerken bir defa söylemek farz, zaman zaman yüksek sesle tekrarlamak ise sünnettir. Kadınlar gerek telbiye gerekse diğer dua, zikir ve tesbihlerde seslerini fazla yükseltmezler.






#Telbiye
#Telbiye nedir
#Telbiye duası
#Telbiye manası
il y a 8 ans