|

YediHilal'den Medine usulü iftar

YediHilal Derneği'nin Medine usulü yer sofrası kurarak gerçekleştirdiği iftar yemeği, ikinci kez Şehzadebaşı Camii'nde verildi. Bu sene üçüncüsü düzenlenen 1500 kişilik iftar sofrasının ilki Süleymaniye Camii'nde kurulmuştu.

Yeni Şafak
16:29 - 20/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 17:03 - 20/06/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
YediHilal Derneği'nin üçüncüsünü düzenlediği iftar programı Medine usulu yer sofrası ile Şehzadebaşı Camii'nde gerçekleşti.
YediHilal Derneği'nin üçüncüsünü düzenlediği iftar programı Medine usulu yer sofrası ile Şehzadebaşı Camii'nde gerçekleşti.

YediHilal'in Medine usulü yer sofrası bu sene üçüncüsünü gerçekleştirerek bir gelenek oluşturdu. İlki Süleymaniye, ikincisi Şehzadebaşı Cami'sinde gerçekleşen iftar programı bu sene de Şehzadebaşı Cami'sinde düzenlendi.



Camiyi mekanı bilmiş, alnını secdede temizlemiş gençlik tasavvuru olan YediHilal'in Şehzadebaşı Cami'sinde vermiş olduğu iftar bunun bir örneği. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı iftar programı samimi bir ortamda gerçekleştirildi.



Otel salonlarının şatafatlı görüntüsünden münezzeh oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen iftarda Şehzadebaşı Cami İmam-hatibi Burhanettin Çörek'in yapmış olduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle, Yard.Doç. Dr. Halil İbrahim Kutlay'ın duasıyla başlayan program iftarın ardından YediHilal Genel Başkanı Mustafa Enesoğlu yaptığı konuşmada "Oruçla kazandıklarımızı iftar sofralarında harcamamak için Medine usülü iftarla bir araya geliyoruz. Çünkü değerler biçimlere dönüşmezse sadece teorik olarak kalırlar." diyerek Medine usulü iftar programı yapmalarının hikmetini beyan etti.





Enesoğlu konuşmasına şöyle devam etti:



"Ramazan müminler için paylaşma ayıdır. İftar sofralarında azığımızı paylaşarak sevincimizi artırıyoruz. Mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimizin acılarını paylaşarak azaltıyoruz. Biliyoruz ki sevinçler paylaşıldıkça artar, acılar paylaşıldıkça azalır."



YediHilal'den gençlere itikaf çağrısı


YediHilal Genel Başkanı Mustafa Enesoğlu, gençlere Peygamber Efendimiz'in sünneti olan itikafı gerçekleştirmek amacıyla çağrıda bulunarak konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı;



"Yine YediHilal önümüzdeki hafta 25 Haziran akşamı tüm gençleri İtikaf'a davet ediyor. Akabinde yaz okulları ile kamplarla bu gayretlerini taçlandırmak istiyor. Ve binlerce gencimizi birlikte yürümeye davet ediyor. Zihnimizin, kalbimizin, ruhumuzun bereketlenmesi için sekinete, sükünete, tefekküre, muhasebeye, davet ediyoruz. Ramazan'ın ümmetin uyanışına, dirilişine vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."



Gelecek yılın iftarında tekrar aynı duaya amin demek, aynı sofrada bağdaş kurmak için kavilleşerek iftar programı sona erdi.









#YediHilal
#Ramazan
#Oruç
#İftar
8 yıl önce