|

Böyle bir yapıyı yabancı istihbarat da kullanır

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, paralel yapılanmanın, yabancı istihbarat örgütleri tarafından kullanıldığı iddiasını değerlendirdi: Bilgi sahibi değilim. Ancak dış ülkelerin bu tür yapıları, akıl almaz yöntemlerle kullanmak isteyeceklerini de bilirim.

Ali Bayramoğlu
00:00 - 14/01/2014 Salı
Güncelleme: 23:00 - 13/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Böyle bir yapıyı yabancı istihbarat da kullanır
Böyle bir yapıyı yabancı istihbarat da kullanır

Tüm bilgiler cemaatte birikecek, kararı cemaat verecek ve siz uygulayacaksınız!.. İkinci bir cemaat arşivi mi kurulacak? Yargıçlar, savcılar, polis müdürleri dışarıdan idare edilmeyi nasıl kabul ediyor?!

KULLANIMA MÜSAİT BİR YAPI

Cemaati milli gördüğü için ülkeye ihanet etmeyeceklerine inandığını söyleyen Hanefi Avcı, istihbarata trilyonlar harcayan ülkelerin böyle bir yapıyı kullanmak için her yolu deneyeceğini söyledi. Avcı ''Cemaat devletle ilgili tüm işlerden uzak durmalıdır. Yoksa bu örgütlerin hedefi olmaktan kendini kurtaramaz'' dedi.

7 ŞUBAT BAŞARILI OLSAYDI...

Avcı, MİT Müsteşarı Fidan''ı tutuklama girişimiyle ilgili de çarpıcı tespitler yaptı: Eğer 7 Şubat operasyonu durdurulmasaydı birkaç yüz kişi tutuklanırdı. MİT''teki muhalifler bertaraf edilecekti. Kendi taraftarları yönetime gelince, devletin icrai bir gücü cemaatin denetimi altına girecekti.

17 ARALIK SORUŞTURMASI...

Hanefi Avcı 17 Aralık operasyonlarının anormalliklerini kendi tecrübesiyle anlattı. Avcı ''KOM Başkanı iken Enerji Bakanlığı''nda ihale yolsuzlukları soruşturması yaptık. Hem Enerji Bakanı''nın hem İçişleri Bakanı''nın haberi vardı. 17 Aralık bu açıdan çok garip ve anormal'' diye konuştu.

Bir düşünün, ne yapmak istiyorsunuz?

Hanefi Avcı, paralel yapılanmadaki polis müdürleri ve yargı görevlilerine tavsiyede bulundu. ''Bir düşünün, ne yapmak istiyorsunuz?'' diye soran Avcı şöyle konuştu: Böyle bir devlet görevi olabilir mi? Kararı cemaat verecek ve siz uygulayacaksınız! Dışarıdan idare edilmeyi nasıl kabul ediyorlar?


10 yıl önce