|

Türkiye çağ atladı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine geri sayım sürerken, Bursalı seçmen Türkiye'nin son 16 yılda inanılmaz noktalara ulaştığını belirtiyor. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetimiyle birlikte çağ atladığını söyleyen Bursalılar “Türkiye şaha kalktı, muasır medeniyetlerin en üst seviyesine çıktı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 03:17 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Muharrem Erdinç - Nurdane Erdinç
Muharrem Erdinç - Nurdane Erdinç

24 Haziran öncesinde Anadolu'yu karış karış gezen Yeni Şafak ve tvnet ekiplerinin yeni durağı Bursa oldu. İlk olarak Bursa Ulu Cami bölgesinde vatandaşlarla görüşen ekiplerimiz, Bursalılara seçimden, adaylardan beklentilerini sordu. Bekir Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bolluk ve bereketin yaşandığını belirterek, "Öyle günler oldu ki. Ben hanımı hastaneye yatırdım '600 lira hastane masrafı tutar' dediler. 600 lirayı eşten dosttan bulduk, eşimi hastaneye yatırdık. 1 hafta hastanede kaldı, çıkarmak için bir dosya verdiler 1 milyar 200 bin lira istediler. Ödeyemeyince eşimi rehin aldılar. Başına kaçmasın diye hemşire koydular. Bundan daha büyük zulüm olur mu?" diye sordu.

EN GÜZEL ÇALIŞAN ADAM

Ahmet Kurtulmuş, "Gördüğüm yöneticiler içinde en güzel çalışan bu adam. O yüzden yeniden Erdoğan diyeceğiz. Köprüler, yollar, hastaneler yaptı. Eskiden PKK laneti almış başını gidiyordu. Şimdi her tarafı temizlediler, her yer rahat içinde. Bu yüzden Erdoğan devam etsin, tek başına iktidar olsun" dedi. Kurtulmuş, Erdoğan'ın 10 yıl daha memleketin başında kalması gerektiğini söyledi.


O HALDEN ESER YOK ŞİMDİ

"İnşallah Reisimiz tekrar başımıza gelir" diyerek sözlerine başlayan Mehmet Urkan, Türkiye'nin Erdoğan yönetimiyle birlikte çağ atladığını belirtti. "Geçmişle bugünü kıyasladığımız zaman biz hastaneleri daha unutmadık. Biz kuyrukları, yoklukları, kasa atışlarını unutmadık. Çok fark var son 16 yıl içerisinde Türkiye şaha kalktı, muasır medeniyetlerin en üst seviyesine çıktı" diyen Urkan CHP, İyi Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi'nin kurduğu ittifakla ilgili olarak da "Bunların derdi Tayyip Erdoğan'ı götürmek. Bunlarda memleket sevdası yok. Denizin içerisinde damla olur o ittifaktan" değerlendirmesinde bulundu.


KAMUSAL ALAN ÖZGÜRLEŞTİ

Ev hanımı Fatma Doğrul ise, "Kızım üniversite sınavına girerken çok sıkıntı yaşadı. Başı açık okumak zorunda kaldı. Şimdi doktorlar, hemşireler, kamusal alanda başları örtülü şekilde çalışabiliyor. Bunlar tarihi adımlar" şeklinde konuştu.

KIYASLAMAK MÜMKÜN DEĞİL

Turizmle uğraşan Doğan Baba, "Türkiye güzel, yönetim güzel. Yapılan çalışmaları görüyoruz. AK Parti'den öncesiyle şimdiki zamanı kıyaslamak mümkün değil" dedi. İstanbul'dan Bursa'ya 45 dakikada geldiğini anlatan Baba, "Eskiden mümkün değildi. Türkiye'yi hiçbir yerden vuramadılar, ekonomiden vurmaya çalışıyorlar" diyerek isyan etti.


Saadet'i beğenmiyorum

Geçmişte Türkiye'nin zor günlerden geçtiğini anlatan İbrahim Taban, Erdoğan'ın devam etmesini istiyor. Taban, "Önceden yokluk vardı, kuyruklar vardı. Şimdi yok. Eskiden IMF'ye muhtaçtık şimdi değiliz, o yüzden değişim istemiyorum" dedi. Daha önce Saadet Partisi ve Anavatan Partisi'ne oy verdiğini söyleyen Taban, "Şu an Saadet'i beğenmediğim ve yanlış yaptığını düşündüğüm için AK Parti'ye oy veriyorum" dedi.


Hep böyleydik sanıyorlar

46 yaşındaki Muharrem Erdinç de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devam etmesini istiyor. Erdinç, “Biz eskileri gördüğümüz için şu anki rahatlığın farkındayız. Bizden sonrakiler bilmiyor, bu dünyaya böyle geldikleri için, hayatın hep böyle olduğunu zannediyorlar. O yüzden bu seçimlerde Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanı olmasını istiyorum, bu ülke için çok çalıştı, çok da güzel çalıştı. Eskiden oy verdiğimiz insanlar bizi yönetiyor sanıyorduk ama biz Amerikan, İngiliz sömürgesiydik galiba. Herşey ‘one minute’ ile başladı, biz bu adamı seviyorduk ama aşka dönüştü” dedi.

HÜR YAŞARIZ

Muharrem Erdinç’in eşi Nurdane Erdinç de oyunu AK Parti’ye vereceğini açıkladı. Erdoğan tek başına iktidar olsun diye dua ettiklerini anlatan Erdinç, “İnşallah tek başına iktidara gelir de yine böyle hür yaşarız. Erdoğan’ın Allah’ı tanıması bizim için yeterli sebep” değerlendirmesinde bulundu. Ekiplerimize konuşan İrfan Dede, ilk turda seçimlerin tamamlanacağını ve Erdoğan’ın kazanacağını söylerken, Sabiha Turgut ise 4’lü ittifakın FETÖ ile kol kola olduğunu bu nedenle kazanmasını istemediğini anlattı.


One minute unutulmaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı desteklediklerini belirten 41 yaşındaki Emrah Balcı, "Ona oy vermemizin en önemli sebebi istikrar. Bugün dışarıdan gelen saldırıları görüyorsunuz, bu yüzden Erdoğan diyoruz" dedi. Erdoğan'ın Davos'taki 'one minute' çıkışını asla unutamayan Balcı, onun dik duruşunun millete ümit verdiğini aktardı. CHP, İyi Parti, Demokrat Parti ve Saadet Partisi'nin yaptığı ittifakın tam bir saçmalık olduğunu ifade eden Balcı, "Erbakan'ı Allah mezarında rahat uyutsun ama mezardan çıksa bunları sorgu suale çeker. Durum Saadet Partisi için kötüye gidiyor" dedi.

#Seçim
#Yeni Şafak
6 yıl önce