|

Belhanda devreyi kapattı

Galatasaray’da ülkesinin milli takımı ile çıktığı Kamerun maçında sakatlanan Faslı oyuncunun, sağ üst arka adale grubunda ileri düzeyde kanama ile yırtık tespit edildiği ve tedavisinin 6 hafta süreceği açıklandı. Yıldız oyuncunun sezonun ikinci yarısına yetişmesi bekleniyor.

Umut Yılmaz
04:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 03:59 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Faslı oyuncunun, sağ üst arka adale grubunda ileri düzeyde kanama ile yırtık tespit edildiği ve tedavisinin 6 hafta süreceği açıklandı.
Faslı oyuncunun, sağ üst arka adale grubunda ileri düzeyde kanama ile yırtık tespit edildiği ve tedavisinin 6 hafta süreceği açıklandı.

Son dönemde yaşanan sakatlıklar ve alınan cezalar nedeniyle son derece sıkıntılı günler geçiren Galatasaray, son olarak Belhanda’dan gelen haberle yıkıldı. Mevcut şartlar altında teknik heyetin en önemli silahlarından birisi olması planlanan oyuncunun 6 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Fas’ın Kamerun ile oynadığı maçta sakatlık yaşayan Belhanda’nın sağ üst arka adale grubunda, ileri düzeyde kanama ve yırtık tespit edildiği belirtildi. Tecrübeli futbolcunun tedavisinin, yaklaşık 6 hafta süreceği duyuruldu. Belhanda, böylece sezonun ilk yarısını kapatmış oldu. Galatasaray’da Sinan Gümüş, Emre Akbaba, Yuto Nagatomo, Eren Derdiyok, Serdar Aziz ve Ozan Kabak’ın da sakatlıkları bulunuyor.

Sarı-kırmızılılar ayrıca, Fenerbahçe derbisi sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun ceza verdiği futbolcular Ryan Donk, Badou Ndiaye ve Garry Rodrigues’ten de yararlanamıyor.

HER MAÇA TEK TEK BAKILACAK

Teknik heyetin ise sakatlıkların ve cezaların bu kadar yoğun olduğu dönemde nasıl bir kadro sahaya sürecekleri ve nasıl bir taktikle oynayacakları konusunda mesai harcadığı ifade edildi. Bu dönemi en az kayıpla geçmek isteyen sarı-kırmızılı teknik heyetin, her maçı tek tek ele alıp, rakiplerin son derece detaylı analizlerini çıkaracağı ve her karşılaşmada rakibin artılarına ve eksilerine göre bir oyun anlayışı ve kadro tercihi yapılması beklendiği ifade edildi.

İdmanlarda taktik çalışmaların yanı sıra fiziksel ve moral-motivasyon çalışmalarına da ağırlık verilmesinin planlandığı, eldeki oyunculardan maksimum verimin alınması için morallerinin en üst düzeyde tutulması adına sık sık toplantılar yapılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Ligde, bu hafta Konyaspor ile karşılaşacak olan Galatasaray’da teknik heyetin bu maça özel çalışmalar uygulatacağı da kaydedildi.

#​Galatasaray
#Konyaspor
#Belhanda
5 yıl önce