|

Cocu'dan Eljif'e büyük övgü

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, 18 yaşındaki oyuncusu, Eljif Elmas'la ilgili övgü dolu ifadeler kullandı. Eljif'in gördüğü en büyük yeteneklerden biri olduğunu ifade eden Hollandalı çalıştırıcı, "Eğer bu gelişimine devam ederse, Fenerbahçe’nin büyük oyuncularından biri haline gelecektir" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
09:18 - 25/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 09:56 - 25/08/2018 Cumartesi
Diğer
Cocu Fenerbahçe başında çıktığı iki lig maçında 3 puan topladı.
Cocu Fenerbahçe başında çıktığı iki lig maçında 3 puan topladı.

Sarı-lacivertli takımın teknik patronu Cocu, verdiği röportajda Makedon futbolcu Eljif Elmas'tan övgü dolu sözlerle bahsetti ve genç oyuncusunun gelişimiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Skorer'e konuşan Hollandalı teknik adamın Eljif'le ilgili görüşleri şöyle;

"Fenerbahçe’nin büyük oyuncularından biri haline gelecek"

  • "Eljif büyük bir oyuncu olabilir. Zaten şu anki yaşında gösterdikleri bize bunun sinyallerini veriyor. Öğrenme isteği son derece üst düzeyde. Tavsiyeye her zaman açık, sahada ona söylediklerimizi yapmaya gayret ediyor. Ama Eljif Elmas gördüğüm en büyük yeteneklerden biri gerçekten. Gelecek vaat eden, parlak günler yaşayabilecek bir oyuncu. Eljif’le çalışıyor olmaktan memnuniyet duyuyorum. Hiçbir şüphem yok, eğer bu gelişimine devam ederse, Fenerbahçe’nin büyük oyuncularından biri haline gelecektir."

"Çok yönlü bir oyuncu olarak gelişimini destekliyoruz"

Eljif'in farklı pozisyonlarda oynatılmasının gelişimi için önemli olduğunu vurgulayan Cocu, şöyle konuştu;

  • "Ben futbola bir orta sahanın solu olarak başladım. Ofansif orta sahaya daha yakın oynadım bir dönem; Luis Enrique ve Guardiola ile oynadığım dönemde. Daha sonra da defansif orta saha pozisyonuna geçtim. Gelişimim için son derece katkılı oldu farklı pozisyonlarda oynamak. Eljif için de biz bunu yapmaya çalışıyoruz aslında. Çok yönlü bir oyuncu olarak gelişimini destekliyoruz. 10 numara pozisyonunda oynadı, kanat pozisyonunda oynadı, şu anda ofansifle defansif orta saha arasında bir pozisyonda oynuyor. Modern futbolda komple bir oyuncu olmak, her görevi yapabilmek çok önemli."

#Phillip Cocu
#Fenerbahçe
#Eljif Elmas
6 yıl önce