|

Fikret Orman meydan okudu: Yüreği yeten aday olsun

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Paralar nerede" diye yapılan tezahüratlar için "Ekonomiyi Fikret Orman yönetsin denirken, ne oldu da bu duruma geldik" dedi. Orman, mayıs ayında yapılacak seçimle ilgili ise, "Yüreği yeten varsa çıksın aday olsun. Çıkın ne yapacağınızı anlatın, taraftarlarla oynamayın" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
11:11 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:29 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş Fikret Orman döneminde formasına 3. yıldızı ekledi.
Beşiktaş Fikret Orman döneminde formasına 3. yıldızı ekledi.

Beşiktaş’ta Olağan Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Vodafone Park Moda Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Başkan Fikret Orman dikkat çeken açıklamalara imza attı. Orman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;


"Beşiktaş'ı adliyeden aldık"
  • "6 senedir Beşiktaş Kulübü Başkanlığı yapıyorum. Beşiktaş Yönetimi zor bir süreçte buraya geldik ve zor süreçler geçirdik. Bu süreçlerdeki en önemli destekçimiz Beşiktaş taraftarı ve sizlerdiniz. Ben Beşiktaş'ı Dolmabahçe Sarayı'nın bahçesinden almadım, Çağlayan Adliyesi'nden aldım. 450'nin üzerinde Dava, 2 sene üst üste Avrupa kupalarına gidemediğimiz süreçte geldik. Feda sezonu ile başladık ve sonrasında stat, tesisleşme, kulübün tekrar yapılanmasını, Kartal Yuvası atılımlarını hep beraber yaşadık. Kulübün temsili açısından da kulübümüzü iyi temsil etmeye çalıştık. Come To Beşiktaş ile dünyaya açıldık ve ses getirdi. Bütün bu yatırımları Beşiktaş markasını büyütmek amacı ile yaptık. "

"Nasıl bu duruma geldik"
  • "Beşiktaş'ın dengeleri huzur üzerine kuruldu ve bu huzur bize lazım. Kısa bir süre önce taraftarımız Fenerbahçe maçına çıkmayın, 10 yıl şampiyon olmayın derken şimdi ne oldu da taraftarımız 'Yönetim, bu takıma sahip çık' dendi ya da ne oldu da bu yönetime 'Bu takım senin eserin' dendi. Şenol Güneş ile sözleşme imzalarken çok eleştiri aldık. İki sezon üst üste şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi'nde tarihi başarılar alırken bu takım bizim eserimiz değil miydi? Ne oldu? Ne oldu da bunları söylüyor taraftarımız? Şimdi gelelim 'Para nerede?' konusuna. 3 ay öncesine kadar 'Ekonomiyi Fikret Orman'a teslim edin' ve 'Cimri başkan bonservis vermiyor' denirken nasıl bu duruma geldik? 3 ay önce cimri başkan, bonservis vermeyen başkan, ekonomiyi Fikret Orman yönetsin denirken, ne oldu da 'Paralar nerede' denmeye başladı? Bizde bir pusu kültürü var. İlk defa bunu burada görmedik. Olimpiyat'ta bir maçta 70. dakikada 2-1 öne geçtik, tribünler boşalmıştı. Feda dönemizde boş tribünlere oynadık biz. Ne oldu da bu durumdayız?

    Burada önemli işler yaptık. Bunları yaparken de herkesin itibarını aldık. Gösterdiğiniz saygıya layık olmaya çalıştık."

"Oğuzhan'ın performansını biz de beğenmiyoruz"
  • "Gencecik çocukları kamuoyu üzerinden yönlendir, bir Beşiktaş düşmanlığı ortaya çıkaralım düşüncesi var. 30. dakikada Oğuzhan'a bağırıyorlar. Bu çocuklarla 'Feda' sezonundan beraber geldik. Biz de performanslarını beğenmiyoruz. Düzeltelim diye bunları konuşuyoruz. Ben hiç taraftara oynamadım. Hiç bir zaman şirinlik yapmadım. Doğru bildiklerimi söyledim ve yapmaya gayret ettim. Ben bu ailenin en büyük mevkiisinde oturuyorum. Bu konuştuklarım içerisinden 1 tanesini cımbız yapıp bir yere getirdiğimizde Beşiktaş'ı bir yere getirmeye çalışıyoruz."

"İktidar mücadelesi sandıkta olur"
  • "1988'de 'Ahmet Dursun, Seba gitsin' denildi. Fahrettin ağabey biz daha dün geldik, ne yaptık' dedi. Bunları iyi irdelememiz lazım. Beşiktaş'a aday olunması ayıp değildir. Ayıpsa biz neden olduk? Beşiktaş'ın iktidar mücadelesi sandıkta olur. Ben 7 sene 1 tane taraftarla temasımı gördünüz mü? O dönemlerde Beşiktaş'ı karıştırmak için bir çok sıkıntısı vardı. Çok daha kolay iletişim kurardım. Mücadelemizi Genel Kurullar yaptık. O günde transfer yapmayın, bu borcu ödeyemeyiz dedim. Şimdi bizimle alakalı borç neden artıyor deniyor."
"Bütçeyi kısmamız gerekirdi, hata yaptık"
  • "Mario Gomez'ler, Pepe'ler yapılırken biz yapmıyoruz. Şuandaki Beşiktaş'ın kalecisi Şampiyonlar Ligi finali oynamış bir kalecisi, stoperi Dünya kupası finali oynamış. Pepe dünyanın en önemli stoperi. Gökhan Gönül'ün nasıl geldiğini biliyorsunuz. Adriano, Barcelona'dan geldi. Bunları yaparken hepimiz Beşiktaş 3.şampiyonluğu alsın diye yaptık. Bir hata yaptık. 3.şampiyonluğu kovalamak yerine bütçeyi kısacaktık. Ben bunu tahmin edemedim. Konunun buralara geleceğini ben de tahmin edemedim."

"Yüreği yeten varsa çıksın aday olsun"
  • "Pusu kültürü Beşiktaş'ın kötü gitmesini bekliyor. Kötü gidilecek ki ortaya çıksınlar. Beşiktaş'ın 6 ay sonra seçimi var. Hürser hocam çıktı dedi ki, ben 2019'da adayım dedi. Ben de kendisini tebrik ettim. 2019'un Mayıs'ın da seçimimiz var. Buyrun Mayıs ayında düello var. Gelin aday olun. Beşiktaş'ı karıştırarak, beni itibarsızlaştırarak bu işler olmaz. Ben bu Beşiktaş'ı Süleyman Seba'ya yapılanlara, Serdar Bilgili'ye yapılanları bir daha Beşiktaş'a yaşatmam. 2019 Mayıs'ta ben adayım. Yüreği yeten varsa çıksın aday olsun. Çıkın ne yapacağınızı anlatın, taraftarlarla oynamayın.
"Çok kırgınım"
  • "Beşiktaş'ın taraftarını Beşiktaş yönetim kurulumu temsil ediyor? 25 milyon taraftarın temsilcisi kim? Birilerinin orada yönlendirmesimi Beşiktaş'ı temsil ediyor. Çok kırgınım. O süreç içerisinde onlara orada bağırttıranlara kızgınım. Bize sahip çıkmayanlara da kırgınım. Ben bu kulüpte olmayacak bir çok şey yaptım. Stat kompleksini geçelim. Ümraniye Tesisleri'nin bizden önceki hali neydi? Pendik'in hali neydi? Akatlar'da yapmış olduğumuz tesisleri herkes görüyor. BJK TV 3 milyon euroya yapılırken 300 bin dolara yaptık. Hata mı ettik?"
"Sivas diye tempo tutmak hangi kültürümüzde oldu?"
  • "Mayıs'ta aday çıkamayacaklar. Aday bulamayacaklar. Çünkü onların bütün derdi benim sinirlerimle oynayıp, ağzımdan bir laf çıkması ve taraftarı yönlendirmek. Biz birlik içerisinde Beşiktaş'a hizmet etmek ile uğraşırken, 30. dakikada Beşiktaş kaptanına bağırmak hangi kültürümüzde oldu? Haftaya yine bu oyuncular çıkacak. Bu oyuncular para alıyor. Daha maç 2-1 iken Sivas diye tempo tutmak hangi kültürümüzde oldu?"
"Pankartı asan çocuklara kızmıyorum"
  • "Yeni bir moda var, 'Pankartı asan çocukları aldırttı' diye söyleniyor. O çocuklara kızmıyorum ben. Sordum onlara biri tornacı, biri üniversite öğrencisi, diğerleri de öyle. Soruyorum, siz deplasmana gidip pankart yapacak paraları nereden buldunuz? Tribünde bize sallayan çocuklar değil dünyada yokken, babalarının akıllarında yokken biz Beşiktaş'ı takip ediyorduk. Beşiktaş’ın sahibi taraftarıdır. Doğrudur da biz neyiz? Biz hangi takımı tutuyoruz.Biz de liseden kaçıp, Beşiktaş’ın maçına gidiyorduk."
"6 yılda 777 milyon TL faiz ödemişiz"

  • "Altı yıllık süreçte UEFA'dan 419 milyon TL, sponsorluktan 482 milyon TL, maç hasılatından 315 milyon TL gelir elde etti. 6 senede faizin doğurduğu kur farkı ile beraber 777 milyon TL faiz ödemişiz. Aynı zamanda dövizli borçlanmadan da 410 milyon TL kur farkı ödemişiz. 1 milyar 187 TL faiz ve kur farkı ödemişiz. Toplamda 1 milyar 552 milyon açık vermişiz. Biz faize çalışmışız."
"Şu an iki rakibimizden daha iyi durumdayız"
  • "Para nasıl ödenecek diye düşünülmüyor. Bu duruma ben getirmedim. Kulübü aldığım noktayı biliyorsunuz. 6 sene şampiyonluk olmasın deseydim, küçültmeye gitseydim ne olurdu? Göreve geldiğimizde 2 büyük rakibimiz bizden iyi durumdaydı, şu an mali açıdan bizden daha kötü durumdalar. Beşiktaş'ı görevde olduğum süreçte küçültmüş olsam bu durumda olur muyduk?"


#Fikret Orman
#Beşiktaş
5 yıl önce
default-profile-img