|

Dünyanın en büyük LED ekranı İstanbul Havalimanı'nda

Samsung, dünyanın en büyük iç mekan LED panosunu İstanbul Havalimanı’nda kullanıma sundu. Samsung’un devasa ekranının toplam yüzeyi 2.5 basketbol sahası büyüklüğünde.

Yeni Şafak
15:09 - 19/12/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:12 - 19/12/2018 Çarşamba
Diğer
Samsung'un devasa LED ekranı.
Samsung'un devasa LED ekranı.

Samsung, en büyük ve gösterişli ekranını yeni İstanbul Havalimanı'nda, ciddi bir çalışma sonucunda kullanıma açtı. LED ekranın toplam yüzey alanı, 2,5 basketbol sahasına denk. Firma, bu boyuta ulaşmak için 700 tane LED ve LCD panosu kullandı. Proje, uluslararası kalkış kapısındaki 193 metre karelik iki devasa ekranı da içeriyor. Bu ekranlar, havalimanına gelen ziyaretçileri karşılayacak.

Samsung'un LED panolarına varış salonlarında, bagaj alma alanlarında, check-in alanlarında, pasaport kontrolü ve salonlara da rastlanıyor. Projenin 45 günde 28 kişilik bir ekiple gerçekleştirildiği söyleniyor.

Samsung'un akıllı telefon işi teklese de firma, ekran işinde yeni başarılar elde ediyor. 2018'in üçüncü çeyreği itibariyle firmanın telefon ekranlarında yüzde 57,8'lik bir pazar payı bulunuyor. Samsung'un OLED ekranlardaki pazar payı ise yüzde 90 seviyesinde.

#Samsung
#LED
#ekran
#İstanbul havalimanı
5 yıl önce