|

TRT 1 canlı izle - Real Madrid Atletico Madrid maçı canlı izle

TRT 1 canlı izlemek için haberimizden görebilirsiniz. Real Madrid Atletico Madrid maçı canlı izleme bilgilerini buradan sizlerle paylaşıyoruz. UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçında iki İspanyol ekibi Real Madrid ile Atletico Madrid karşılaşıyor. Mücadelenin en son gelişmelerini, takımların istatistiklerini ve açıklamaları haberimizden görebilirsiniz. İşte TRT 1 canlı maç izleme ekranı ve detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
23:22 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 21:03 - 27/05/2016 Cuma
Diğer

TRT 1 canlı izleme ekranı için hemen tıkla. Real Madrid Atletico Madrid maçı canlı izleme sayfasını haberimizden görebilirsiniz. UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçında Real Madrid ile Atletico Madrid İtalya'daki San Siro Stadı'nda karşılaşıyor. Karşılaşmanın en son gelişmelerini, takımların istatistiklerini ve maç hakkındaki tüm bilgileri haberimizden inceleyebilirsiniz. Real Madrid ile Atletico Madrid maçı saat 21.45'te TRT 1 kanalından naklen yayınlanacak. İşte Real Madrid Atletico Madrid final maçından bilgiler.



mek için tıkla



Real Madrid ile Atletico Madrid'in Avrupa'da 7. randevusu


UEFA Şampiyonlar Ligi finaline çıkacak iki İspanyol ekibi Real Madrid ile Atletico Madrid, Avrupa kupalarında 7. kez karşılaşacak.



İtalya'nın Milano kentinde yarın oynanacak final maçı öncesi, Avrupa kupalarındaki randevularda Real Madrid'in rakibine karşı üstünlüğü dikkati çekiyor. İki takımın önceki 6 maçında Real Madrid, 4 defa sahadan galip ayrıldı. Atletico Madrid'in bir kez galip geldiği Avrupa randevuları, bir defa da berabere sonuçlandı. Bu maçlarda Real Madrid'in 9 golüne, Atletico Madrid 4 golle karşılık verdi.



Real Madrid, Avrupa'nın bir numaralı kupasında, 1959'da Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla oynandığı dönemde yarı final ilk maçında rakibini 2-1 mağlup etti. Rövanşta Atletico Madrid'in 1-0 galip gelmesiyle deplasman golü kuralının olmadığı gerekçesiyle tekrar maçı oynandı. Tekrar maçında Atletico'yu 2-1'lik skorla geçen Real Madrid, tur atladı.



İki takımın Avrupa'da bir sonraki randevusu, 55 yıl sonra gerçekleşti. 2014'te Şampiyonlar Ligi finalinde normal süresi 1-1 biten maçta Atletico Madrid'i uzatmalarda 4-1 yenen Real Madrid, kupayı müzesine götürdü.



Geçen sezon da Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde eşleşen iki İspanyol ekibinin mücadelesinde Real Madrid, 1-0 ve 0-0'lık sonuçlarla yoluna devam etti.





- Real Madrid, bu sezon ligde kazanamadı


Bu sezon iki takımın İspanya Birinci Futbol Ligi'ndeki (La Liga) maçlarında Atletico Madrid üstün taraf olarak göze çarptı.



Atletico Madrid ile Real Madrid arasında 7. haftada oynanan mücadele, Karim Benzema ve Luciano Vietto'nun karşılıklı golleriyle 1-1 berabere tamamlandı.



Ligin ikinci yarısındaki 26. hafta maçında ise Atletico Madrid, rakibini deplasmanda Antoine Griezmann'ın golüyle geçti.






- Real Madrid, kendi ülke takımlarına karşı üstün


Real Madrid'in Avrupa kupalarında İspanyol ekipleriyle oynadığı maçlarda üstünlüğü dikkati çekiyor.



Atletico Madrid maçı ile Avrupa kupalarında kendi ülke takımlarıyla 19. kez karşılaşacak Real Madrid, önceki 18 randevuda rakiplerine karşı 10 kez galip geldi.



Avrupa'da İspanyol takımlarıyla 5 kez berabere kalan Real Madrid, 3 defa da sahadan mağlup ayrıldı. Bu maçlarda 37 gol kaydeden Real Madrid, kalesinde 16 gole engel olamadı.



- Atletico Madrid'in Avrupa'da İspanyollar ile 20. randevusu


Son yıllarda yükselişe geçen Atletico Madrid, Avrupa kupalarında kendi ülke takımlarıyla 20. kez karşılaşacak.



Önceki 19 karşılaşmada 8 galibiyet, 4 beraberlik elde eden Atletico, 7 mücadeleden ise mağlup ayrıldı. Bu karşılaşmalarda 26 gol atan Atletico Madrid, kalesinde 21 gol gördü.



Maç öncesi açıklamalar


UEFA Şampiyonlar Ligi finalisti Atletico Madrid'in teknik direktörü Diego Simeone, bu sezonun başından bu yana yarın akşam oynayacakları final maçında olmayı düşlediğini söyledi.



Futbolda Avrupa'nın kulüpler düzeyinde en büyük kupası için yarın Real Madrid ile Milano'da karşılaşacak olan Atletico Madrid takımının Arjantinli teknik direktörü Simeone, mücadelenin oynanacağı San Siro Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.



2014 yılında Lizbon'daki finalde de Real Madrid'e karşı oynayıp, kaybettiği anımsatılan Simeone, geçmişe takılmadıklarını belirterek, "Bizim işimizde batıl işlere yer yok." dedi.



İki sene önceki finale göre takım yapısında çok fazla değişiklik geçirmediklerini aktaran 46 yaşındaki teknik adam, geçen sürede bazı oyuncularının değiştiğini ancak, Atletico'nun ileri gitme kararlılığını sürdürdüğünü ve 2 yıl aradan sonra yeniden bu noktada olduğu belirtti.



Sezon başında kimsenin Atletico Madrid'e final şansı vermediği yorumuna katılmadığını dile getiren Arjantinli çalıştırıcı, "Ben, bu sezonun ilk gününden bu zamana, bu finale varmayı düşledim ve hep bu yoğunlukta antrenmanlarımı yaptırdım." diye konuştu.



Maçın gergin ve dengeli başlayacağını savunan Diego Simeone, maçın ilk yarısına hakim olanın kazanmaya yakın olacağı değerlendirmesinde bulundu.


Simeone, Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'dan ziyade Brezilyalı oyuncusu Casemiro'yu maçın kilit oyuncusu olarak tanımladı.



Futbolda istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayan genç teknik adam, ortaya koydukları iş sayesinde kendilerinin dahi düşünemeyecekleri noktaya ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:



"Avrupa'nın büyükleri olarak gösterilen Real Madrid ve Bayern Münih gibi takımların arasındayız. Harika bir iş çıkardık. Ben bu takımın lideriyim ve bu takımı en iyi yere getirmeye çalışıyorum. 113 yıllık tarihi olan bir kulübüz ve ben de bu kulübü çalıştırmaktan gurur duyuyorum."



Diego Simeone, mevkidaşı Zinedine Zidane'ın da sezon ortasında Rafael Benitez'den boşalan koltuğa geldikten sonra takımı finale taşıyarak önemli bir iş gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.



Atletico Madrid takımı, Real Madrid ile yapacağı final maçının hazırlıklarını bu akşam yapacağı son taktik antrenmanla tamamlayacak. Atletico Madrid'in ardından statta Real Madrid son hazırlığını yapacak ve Real Madrid Teknik Direktörü Fransız Zinedine Zidane basın toplantısı düzenleyecek.



İspanya'nın başkenti Madrid'in iki temsilcisini karşı karşıya getirecek final maçı, Milano'daki San Siro Stadı'nda yarın TSİ 21.45'te başlayacak.







Şampiyonlar Ligi finali öncesi şölen


İspanyol takımları Real Madrid ile Atletico Madrid arasında San Siro Stadı'nda yarın oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi finali öncesinde birçok etkinlik düzenlenecek.



UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre öğle saatlerinde başlayacak etkinlikler arasında Milan ve Inter kulüplerinin eski yıldızları ile dünya karması arasında bir gösteri maçı yapılacak.



İtalya'nın Milano kentinde Sforzesco Şatosu önündeki alanda TSİ 17.00'da başlayacak karşılaşmada, Milan-Inter Efsaneleri takımının teknik direktörlüğünü Hollandalı eski futbolcu ve teknik adam Ruud Gullit ile Amerika Basketbol Ligi'nin (NBA) İtalyan yıldızlarından Danilo Gallinari üstlenecek. Dünya Yıldızları takımının başında ise eski Real Madridli efsane futbolcu Emilio Butragueno ile Atletico Madrid'in eski defans oyuncusu Antonio Lopez yer alacak.



Takımların kadroları şöyle:


Milan-Inter Efsaneleri: Francesco Toldo, Cafu, Roberto Carlos, Gianluca Zambrotta, Mark van Bommel, Dejan Stankovic, Luis Figo, Marcel Desailly, Filippo Inzaghi, Patrizia Panico, Lothar Matthaeus, Clarence Seedorf, Juan Sebastian Veron, Fabio Cannavaro, Esteban Cambiasso.



Dünya Yıldızları: Vitor Baia, Michel Salgado, Stephanie Houghton, Claude Makelele, Gaizka Mendieta, Robert Pires, Predrag Mijatovic, Veronica Boquete, Davor Suker, Rai, Christian Karembeu, Steve McManaman, David Trezeguet, Deco, Eric Abidal.



- Bocelli sahne alacak


Dünyaca ünlü İtalyan tenor Andrea Bocelli ise San Siro Stadı'nda TSİ 21.45'te başlayacak final öncesi UEFA Şampiyonlar Ligi marşını seslendirecek.



Final maçının elçileri eski yıldız futbolcular Inter'in efsanesi Javier Zanetti ile Milan'ın yıldızı Franco Baresi ise karşılaşma öncesinde kupayı taraftarlara gösterecek.



Dünyaca ünlü Grammy ödüllü ABD'li şarkıcı Alicia Keys de finalin açılış seremonisinde sahneye çıkarak yeni şarkılarını futbolseverler için söyleyecek.



Aynı ülke takımları 6. kez finalde


UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarın yapılacak Real Madrid-Atletico Madrid maçıyla aynı ülke ekipleri 6. kez finalde karşı karşıya gelecek.



Avrupa futbolunun kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda bugüne kadar 5 kez aynı ülkeden takımlar finalde karşılaştı. Üçüncü kez İspanyol takımlarının mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi finalinde daha önce Alman, İtalyan ve İngiliz ekipleri kendi ülke takımlarıyla karşılaştı.



Bu kupada daha önce Real Madrid-Valencia, Real Madrid-Atletico Madrid, Milan-Juventus, Manchester United-Chelsea ve Bayern Münih-Borussia Dortmund finalleri oynandı.







- 2014 finalinin rövanşı


UEFA şampiyonlar Ligi'nde ilk olarak 1999-2000 sezonunda bu yılın finalisti Real Madrid ile Valencia, aynı ülke takımları olarak finalde sahaya çıktı.



Fransa'daki Stade de France'ta oynanan finalde Real Madrid, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve kupanın sahibi oldu.



Real Madrid ile Atletico Madrid, daha önce 2014 yılındaki finalde de kozlarını paylaştı. Portekiz'deki Luz Stadı'nda oynanan ve normal süresi 1-1 biten maçı uzatmalar sonunda 4-1 kazanan Real Madrid, kupayı 10. kez müzesine götürdü.



- İtalyanlar İngiltere'de karşılaştı


İki İtalyan ekibi Milan ile Juventus, 2002-2003 sezonunda finalde eşleşti.



Manchester'daki Old Trafford Stadı'nda oynanan karşılaşma golsüz berabere sonuçlandı. Milan, penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayarak, kupayı 6. kez müzesine götürmeyi başardı.



- İngilizlerin finalinde kazananı penaltılar belirledi


İngiliz ekipleri Manchester United ile Chelsea arasında 2007-2008 sezonundaki finalde de kupayı kazananı penaltı atışları belirledi.



Moskova'da Luzhniki Stadı'ndaki final maçı 1-1 berabere sona ererken, Manchester United, penaltılarda 6-5 üstünlük sağladı ve şampiyonluğa ulaştı.



- 2013'te Almanlar finale çıktı


Şampiyonlar Ligi'nde 2012-2013 sezonunda da aynı ülke takımları finalde karşılaştı.



Alman takımları Bayern Münih ile Borussia Dortmund'u Londra'daki Wembley Stadı'nda karşı karşıya getiren finalde, Bavyera ekibi sahadan 2-1 galip ayrıldı.



- Diğer kupalar


Aynı ülke takımları, UEFA Şampiyonlar Ligi dışında diğer UEFA organizasyonlarında da karşı karşıya geldi.



Son yıllarda İspanyol takımları Atletico Madrid ile Athletic Bilbao arasında 2012'de oynanan UEFA Avrupa Ligi finalini Madrid ekibi, Bükreş'te 3-0 kazandı.



Yine İspanyolları finalde bir araya getiren 2007'deki UEFA Kupası finalinde Sevilla ile Espanyol karşı karşıya geldi. Sevilla, rakibini penaltılarla geçti.



UEFA Süper Kupa'da ise son iki yıldır İspanyol takımları karşılaşıyor. Her iki finale de adını yazdıran Sevilla, 2014'te Real Madrid'e, geçen yıl da Barcelona'ya mağlup olmaktan kurtulamadı.



TRT 1 canlı izlemek için haberimizden görebilirsiniz. Real Madrid Atletico Madrid maçı canlı izleme bilgilerini buradan sizlerle paylaşıyoruz. UEFA Şampiyonlar Ligi Final maçında iki İspanyol ekibi Real Madrid ile Atletico Madrid karşılaşıyor. Mücadelenin en son gelişmelerini, takımların istatistiklerini ve açıklamaları haberimizden görebilirsiniz. İşte TRT 1 canlı maç izleme ekranı ve detaylı bilgiler.


#TRT 1 canlı izle
#TRT
#UEFA Şampiyonlar Ligi
#Canlı maç izle
#Real Madrid
#Atletico Madrid
8 yıl önce