12:12, 01/10/2026, Perşembe
Yolcu kamerası saniye saniye kaydetti: Dubai-Tel Aviv uçağının hızla irtifa kaybettiği anlar görüntülendi
BAE merkezli Flydubai’nin Dubai-Tel Aviv seferini yapan yolcu uçağında yaşanan olay sırasında korku dolu anlar kameralara yansıdı. Yolcu tarafından kaydedilen görüntülerde, uçağın kısa süre içerisinde hızla irtifa kaybettiği görüldü.
UÇAK HAVADA İRTİFA KAYBETTİ
FZ1073 sefer sayılı uçak, Dubai’den Tel Aviv’e doğru ilerlediği sırada Ürdün hava sahasında önce genel acil durum kodu olan "7700", kısa süre sonra da uçak kaçırılmasını ifade eden
"7500"
kodunu gönderdi. Olay sırasında uçağın yaklaşık 14 bin feet irtifada düşüşe geçtiği, ardından toparlanarak Suudi Arabistan'a yöneldiği aktarıldı. Tel Aviv'e ulaşmasına yaklaşık 40 dakika kala meydana gelen olayda yolcular büyük panik yaşadı.PİLOTLAR ARASINDAKİ KAVGA ARAŞTIRILIYOR
İsrail basınında yer alan haberlerde, acil durum sinyallerinin pilotlar arasında çıkan kavga sonrası gönderildiği belirtildi. Pilotlardan birinin Ukrayna, diğerinin ise Rusya vatandaşı olduğu bilgisi paylaşıldı.
Bazı haberlerde ayrıca pilotlardan birinin intihar etmeye ve uçağı düşürmeye çalıştığı, İsrailli yolcuların da buna engel olmaya çalışması ise araştırılıyor.
UÇAK GÜVENLİ ŞEKİLDE İNDİ
Flydubai, yaptığı açıklamada uçuş sırasında uçakta bir olay yaşandığını doğruladı. Uçağın Suudi Arabistan'daki Tebük Havalimanı'na güvenli şekilde indiği ve yolcuların sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Tebük Havalimanı yetkilileri ise kaptan pilot ile yardımcı pilotun yaralı olduğunu ve hastaneye sevk edildiklerini açıkladı.

Dünya
İsrail uçağında dehşet anları kamerada: Pilotlar kavga etti yolcular korkuya kapıldı









