10:58, 05/12/2024, PerşembeG: Güncelleme: 11:07, 05/12/2024, Perşembe
Yeni evine kavuşan yaşlı depremzede çift vatan dersi verdi: Evsiz kalabilirdik ama vatansız olamayız
Kahramanmaraş'ta Baykar tarafından yaptırılan deprem konutlarına yerleşen ilk ailelerden olan Miral çifti, yeni evlerine kavuştu. Depremzede yaşlı çift, anahtarlarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden almışlardı. Onikişubat İlçesi Önsen - Kurtlar mevkiinde Baykar tarafından yaptırılan yeni deprem konutuna yerleşen çift mutluluklarını paylaştı.
"Anahtarımızı reisin elinden aldık"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dualarını seher vakti yaptığını ifade eden Battal Miral, evlerine kavuşmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: Bekliyorduk, hak sahipliğinden ev çıkacağını tahmin ediyor ve umuyorduk. Dediğimiz gibi de oldu. Burası, Onikişubat ilçesinin Kurtlar mevkii. Anahtarımızı reisin elinden aldık; o da ayrı bir güzellik oldu bizim için. Herkese teşekkür ediyorum.

"Vatansız olamayız"
Miral çifti, vatan sevgisini de şu sözlerle dile getirdi: Evsiz olabiliriz ama vatansız olamayız. Biz evsiz de kalabilirdik, çadırda da kalabilirdik, açıkta da olabilirdik. Ama devletsiz, bayraksız, vatansız olamayız. Cumhurbaşkanımız, askerimiz ve polisimiz olmazsa biz neye yararız? Bana deseler ki ‘Bu evden çık, bir uçak alacağız, yardım edin' deseler, ben hemen çıkarım. Önemli olan vatanımızdır, topraklarımızdır.











