Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu hizmette

Cihan
00:005/11/2010, Cuma
G: 5/11/2010, Cuma
Yeni Şafak
Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu hizmette
Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu hizmette

Yozgat Bozok Üniversitesine bağlı Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, “Üniversitemiz bünyesine kattığı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları, sosyal tesisleri ile hızla büyüyen ve gelişen bir üniversitedir” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesine bağlı Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış konuşmasını yapan Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Adalet Meslek Yüksek Okulunu Yerköy ilçesine açılmasında Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın büyük katkısı olduğunu belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Bozok Üniversitesinin kurulduğu günden itibaren büyük bir hızla gelişimini sürdürdüğünü belirterek," Üniversitemiz bugün dört yaşını yeni doldurdu. Bu kısa sürede bünyesine kattığı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulları, sosyal tesisleri ve alt yapı yatırımları ile hızla büyüyen ve gelişen bir üniversitedir.” dedi.


YOZGAT'TA DEĞİŞİM YAŞANIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ'da, eğitim adına Yozgat'ta büyük değişimler yaşandığını belirterek," Bozok Üniversitemiz hızla gelişip ilçelerde fakültelerini açıyor. İnşallah üniversitemiz daha da gelişecektir. Yozgat'ta eğitim konusunda büyük gelişmeler yaşanmaktadır. İlimizde 500 öğrencisi bulunan Polis Meslek Yüksek Okuluna 500 öğrenci daha ilave edilerek öğrenci sayısı bine ulaşacaktır. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Bu da ilimize büyük bir katkı sağlayacaktır." dedi. Yozgat Valisi Necati Şentürk ise yaptığı konuşmada Yerköy İlçesine açılan Adalet Meslek Yüksek Okulunun hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu. Şentürk, "Eğitim adına ilimizde son derece önemli gelişmeler yaşanıyor. İnşallah hukuk fakültemizin de açılmasıyla eğitim alanında daha da güzel gelişmeleri hep birlikte yaşayacağız." dedi.


HAŞİM KILIÇ DA KATILDI

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'da Adalet Meslek Yüksek Okulu'nun yanında, Yerköy'e bir de Hukuk Fakültesi'nin açılmasını isteyerek, Rektör Varinli'den bu konuda söz aldı. Kılıç, "Dışarıdan, yoldan gelen insanın eline boş mu dolumu diye bakılır. Ben bu yüzden yüksekokulumuzun açılmasını önemsedim. okulun Yerköy'e kazandırılmasında başta sayın Varinli, olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Okulun ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Konuşmaların ardından okul bahçesine Anayasa Mahkemesi Haşim Kılıç, tarafından hatıra fidanı dikildi.

Törene Yozgat Valisi Necati Şentürk, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, HSYK üyesi Ali Aydın, AK Parti Gurup Başkanvekili Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Osman Coşkun, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, İlçe Belediye Başkanları, kaymakamlar daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.