|

Beşiktaş Lyon maçı hangi kanalda yayınlanacak?

Beşiktaş Lyon maçı hangi kanalda yayınlanacak? UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ikinci maçında Beşiktaş, Vodafone Arena'da Olympique Lyon'u konuk edecek. Yarın finale yükselmek isteyen kara kartalın bu akşam oynayacağı Lyon maçının hangi kanalda canlı yayınlanacağını ve son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
19:15 - 20/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:24 - 20/04/2017 Perşembe
Diğer
​Beşiktaş Lyon maçı hangi kanalda yayınlanacak?
​Beşiktaş Lyon maçı hangi kanalda yayınlanacak?

Beşiktaş Lyon maçı hangi kanalda, saat kaçta? UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam Beşiktaş sahasında Fransa'nın Olympique Lyon takımını konuk edecek.Çeyrek final ilk maçında alınan 2-1'lik yenilgiyi iç saha avantajıyla galibiyete çevirmek isteyen kara kartal tur atlama planları yapıyor. Beşiktaş Lyon maçı bu akşam Vodafone Arena'da saat 22.05'te başlayacak. Karşılaşma TRT 1 kanalında canlı olarak yayınlanacak. İşte maç öncesi son gelişmeler.

Beşiktaş nasıl tur atlar-
UEFA Avrupa Ligi Çeyrek Final rövanş maçında yarın Lyon’u ağırlayacak olan siyah-beyazlılar, 1-0 ve 2 farklı her türlü galibiyette yarı final vizesini cebine koyacak.Lyon ile Fransa’da oynanan karşılaşmayı 2-1 kaybeden Beşiktaş, yarın saat 22.05’te rakibini sahasında ağırlayacak. UEFA Avrupa Ligi’nde yarı finale çıkmak için taraftarı önünde boy gösterecek olan siyah-beyazlılara 1-0’lık galibiyet yetiyor. Deplasmanda attığı golün avantajıyla 1-0 ya da daha farklı galibiyetlerle turu geçebilecek olan Beşiktaş, 2-1 kazandığı takdirde ise uzatma dakikalarında tur kovalayacak.Tek farklı galibiyetler Lyon’a yarıyor. 1-0’lık skor Beşiktaş’a turu getirirken, 2-1’lik Beşiktaş galibiyeti ise maçın uzamasına sebep oluyor. Bu 2 skor dışında alınabilecek her türlü tek farklı Lyon galibiyetinde ise turu geçen taraf Fransız ekibi olacak. Karşılaşmanın beraberlikle sonuçlanması halinde de yarı finale adını yazdıracak olan taraf Lyon olacak.
Beşiktaş-Olympique Lyon maçına doğru-
Olympique Lyon Teknik Direktörü Bruno Genesio, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Beşiktaş ile yapacakları çeyrek final rövanş maçının bu sezonki en önemli karşılaşmaları olacağını söyledi.
Vodafone Arena'da düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Fransız teknik adam, Beşiktaş'ın çok iyi bir takım olduğunu dile getirerek, "Beşiktaş kolektif olarak çok iyi oynayan bir takım. Onların bu yönü tartışılamaz. Yarın bu sezonki en önemli maçımızı oynayacağız. Futbolcularımız hem mental hem de teknik olarak kendilerini bu maça hazırladılar. Sonucu detaylar belirleyecek." diye konuştu.

Fransa Birinci Futbol Ligi'nde Bastia ile oynadıkları ancak çıkan olaylar nedeniyle ikinci yarısı tamamlanamayan maçta yaşananları aştıklarını aktaran Genesio, şunları kaydetti:

"Güvenlikle ilgili Türkiye'den önemli teyit aldık. Bununla ilgili herhangi bir şüphemiz yok. Buradayız ve yarın çok önemli bir maç oynayacağız. Büyük takıma karşı oynayacağız. Bu büyük bir konsantrasyon gerektiriyor. Yarın da sadece futbolun oynanacağı bir maç olmalı. Alacağımız sonuçtan ziyade iki takımın dostluğu da önemli. Golsüz beraberlik bile bize turu getirecek. Kendi oyunumuzu oynayacağız, tur atlamak istiyoruz."

Geçen hafta Beşiktaş ve ardından Bastia ile oynadıkları maçta yaşanan olaylarla ilgili bir soru üzerine Genesio, "Bunların sorumlusu ben değilim. Ben takımı çalıştırmaktan ve hazırlamaktan sorumluyum. Yaşanan bu olaylarda neyse ki vahim bir sonuç olmadı. Bizim futbol konuşmamız ve oynamamız gerekiyor. Yaşadığımız bu deneyimler bize zorlukları aşarak nasıl galibiyetlere ulaşacağımızı gösteriyor." değerlendirmesinde bulundu.

- Gonalons: "Güvenlikle ilgili bir şüphemiz yok"

Olympique Lyon'un kaptanı Maxime Gonalons ise zor bir haftayı geride bıraktıklarını dile getirerek, "Çok zor şeyler yaşadık. Önceliğimizin futbol olmasını isterdik ama olmadı. Yine de bu maça hazırlanmaya çalıştık. Bütün konsantrasyonumuzu bu maça verdik." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da çok iyi karşılandıklarını aktaran Gonalons, "Güvenlikle ilgili bir şüphemiz yok. Güvenli bir şehirde olduğumuzu düşünüyoruz. Sadece futbola odaklanmak ve oynamak istiyoruz. Futbolda şiddetin olması bizi düşündürüyor. Böyle şeyler tekrar olabilir. O yüzden önlem almak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Vodafone Arena'da oynanacak müsabakanın çok zor olacağını vurgulayan Gonalons, şöyle devam etti:

"Yarın farklı bir maç bekliyoruz. Statta 40 bin Türk taraftar olacak. Geçen haftaki maçta ilk yarıyı iyi oynayamadık. İkinci yarı bizim için daha iyi geçti. Buradaki atmosfere hazırız ve çok istekliyiz. Beşiktaş'ta da çok yetenekli oyuncular var. Bizim için zor bir maç olacak."

Maxime Gonalons, geçen hafta Beşiktaş ve Bastia ile zor şartlar altında karşılaştıklarını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Öyle şartlar oldu ki sahaya bile çıkmak istemedik. Yarın böyle bir şey beklemiyoruz. Güvenlikle ilgili bütün şüphemiz kalktı. Yarın çok büyük bir Türk takımına karşı oynayacağız. O yüzden bizim için büyük bir savaş olacak. Bastia maçında yaşananlardan dolayı biraz moralimiz bozuldu ama burada atmosfer çok farklı olacak."

- Olympique Lyon hazırlıklarını tamamladı

Olympique Lyon, karşılaşmanın hazırlıklarını Vodafone Arena'da yaptığı antrenmanla tamamladı.

Teknik direktör Bruno Genesio yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcular ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması yaptı.

Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise taktik çalışmanın yapıldığı bildirildi.




#Beşiktaş
#Olympique Lyon
#UEFA Avrupa Ligi
#maç hangi kanalda
#çeyrek final
#rövanş maçı
#maç saati
7 yıl önce