|

Amerika'nın içinde bağımsızlığını ilan etti

ABD'nin Nevada eyaletinde yaşıyan Kevin Baugh isimli bir vatandaş 33 nüfuslu bir yerleşim yerinde kendi sınırları, kendi kuralları, gelenekleri ve kendi para birimi olan Molosya ismi bir 'mikro ulusu' kurarak kendini Başbakan ilan etti. 1977'den bu yana hayalini kurduğu yerleşim yerini kuran Baoug, 1999'dan beri başbakanlık yapıyor.

Yeni Şafak
08:32 - 6/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:39 - 6/07/2017 Perşembe
Diğer
Molosya başbakanı Kevin Baugh
Molosya başbakanı Kevin Baugh

ABD'nin Nevada eyaletinde yaşıyan Kevin Baugh, kendi sınırları, kendi kuralları, gelenekleri ve kendi para birimi olan oluşturduğu Molosya ismi verilen bir 'mikro ulusunun' köpekler de dahil olmak üzere 33 vatandaşın başbakanı.

1977’de lise arkadaşıyla birlikte bu fikir aklına gelen Baugh yıllardır başbakanlık yapıyor. "Hükümet evi" olarak bilinen Baugh'un evi, arka ve ön bahçesi ve 0.4 hektar alan ve ABD’nin Nevada eyaletinde bir mikroulusu oluşturuyor.


Karar'ın haberine göre Baugh, “Amerika”ya alışveriş için gitmek zorunda olan Molosyalılar bunu “ithalat”olarak görüyor. Baugh Molosya'yı 1977'de 15 yaşındayken kurmuş, 1998 yılında toprağa dayanan bir iddiaya dönüştürmüştür. 1999 yılında ise kendi başkanlığını ilan etmiş... Baugh, Molosya adının İspanyolca "küçük kayalık tepe" anlamına gelen "morro" sözcüğünden türediğini belirtmiştir.


Molosya'nın bir meclisin varlığını zorunlu kılan bir anayasası olsa da "iç karışıklıklar ve sınırın dışından gelen müdahaleler nedeniyle" Baugh tüm anayasal görevleri yerine getirmektedir.

Molosya pek çok mikroulusu tanımaktadır ve bunlarla pek çok "antlaşma" yapmıştır. Turistler Molosya’ya sık sık geziler düzenliyor. Ne de olsa bir başbakanın hayatına bu kadar yakından bakma şansını pek bulamıyorlar. Turistlerin pasaportlarına sınırda bir kontrol yapılıyor ve “Molosya cumhuriyeti pasaport kontrol” mührü vuruluyor.

#ABD
#Nevada Eyaleti
#Başbakan
7 yıl önce