Avrupa basınının Kanal İstanbul hazımsızlığı manşetlerden inmiyor: France 24 algı operasyonuna başladı

12:05, 30/06/2021, ÇarşambaG: Güncelleme: 12:15, 30/06/2021, Çarşamba
Diğer
Avrupa basınının Kanal İstanbul hazımsızlığı manşetlerden inmiyor: France 24 algı operasyonuna başladı
France 24'ün Kanal İstanbul aleyhinde yayını dikkat çekti.

Avrupa basınında Kanal İstanbul projesine yönelik karalama kampanyası sürüyor. Deutsche Welle ve Guardian'ın ardından France 24 medya kanalı da algı operasyonuna başladı. France 24 "Türkiye'nin 'çılgın' ve tartışmalı Kanal İstanbul projesi" başlıklı haberinde, 200'ün üzerindeki bilim insanının çalışmasını göz ardı ederek, "Çevre uzmanları şüphe duyuyor." ifadesi kullanıldı.

Dış basının Kanal İstanbul hazımsızlığı devam ediyor. Avrupa medyası hemen hemen her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberlere imza atıyor.

Deutsche Welle ve Guardian'ın ardından France 24 medya kanalı da algı operasyonuna başladı.

FRANSIZ MEDYASI DA KATILDI

Türkiye karşıtı haberleriyle bilinen Alman medya kuruluşu Deutsche Welle (DW) geçtiğimiz günlerde Kanal İstanbul projesi hakkında 'özel' bir dosya oluşturmuş ve proje için "Türkiye'nin kabusu olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

İngiltere merkezli Guardian da projeye ilişkin "Muhalif sesler yükseliyor" şeklinde bir haberle algı oluşturmaya çalışmıştı.

KARALAMA KAMPANYASI

France 24 ise "Türkiye'nin 'çılgın' ve tartışmalı Kanal İstanbul projesi" başlıklı haberinde, 200'ün üzerindeki bilim insanının çalışmasını göz ardı ederek, "Çevre uzmanları şüphe duyuyor." ifadesi kullanıldı.


https://image.piri.net/resim/imagecrop/2021/06/30/12/08/resized_7db2d-65266b79frnace24.jpg

"Kanal, ormanlık bir alana kazılacak" denilen haberde, "Yeni kanalın Karadeniz ile Marmara Denizi arasındaki akıntıların ve karşı akıntıların doğal dengesini bozması muhtemel olduğundan, çevresel sonuçlar daha da istikrarsızlaştırıcı olabilir." iddiasında bulunuldu.

Bazı uzmanların yapay kanalın bir "sifon" gibi davranacağını tahmin ettiği, "Karadeniz'in kirli suyunun Akdeniz'e ulaşacağını düşündüğü" aktarıldı.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026