|

İkna edecekti ikna oldu

Amerikan AP ajansı ABD Başkanı Trump’ın Erdoğan ile telefon görüşmesinde aniden karar değiştirdiğini yazdı. Habere göre Trump, ulusal güvenlik danışmanlarının önerisiyle Türkiye’yi Fırat doğusuna operasyon düzenlemekten vazgeçirecekti. Ancak Erdoğan ile konuşurken askerlerini Suriye’den çekmeye ikna oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 23/12/2018 Pazar
Güncelleme: 01:53 - 23/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
ABD Başkanı Donald Trump
ABD Başkanı Donald Trump

Amerikan Associated Press Ajansı (AP), ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile geçen hafta yaptığı telefon görüşmesinde aldığını yazdı.

Matthew Lee ve Susannah George imzalı haberde, Trump’ın askerlerini Suriye’den çekme kararında 14 Aralık’ta Erdoğan’la telefon görüşmesinin oynadığı rol irdelendi. Haberde, Erdoğan’ı Fırat’ın doğusuna harekat düzenlemekten vazgeçirmesi için ulusal güvenlik ekibinin eline metin verdiği Trump’ın, telefon görüşmesinde aniden karar değiştirerek Erdoğan’ın tarafını tuttuğunu yazdı. ABD’li yetkililer, Erdoğan’ın Trump’a “Neden hala oradasınız?” diye sorduğunu ve kalan DEAŞ’lılarla Türkiye’nin mücadele edebileceğini söylediğini ileri sürdü.

BOLTON’I DİNLEMEDİ

Trump’ın ise görüşme esnasında Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a, “Erdoğan’ın söyledikleri doğruysa neden ABD askerlerinin hala Suriye’de olduğunu” sorduğunu aktaran yetkililer, bunun üzerine Bolton’ın, Erdoğan’ın sözlerinin doğru olduğunu teyit ettiğini belirtti. Bolton’ın, DEAŞ’ın büyük ölçüde yenilmesine rağmen, bu konuda zafer ilan etmek için sabırlı olunması gerektiğini dile getirdiğini aktaran yetkililer, Trump’ın buna rağmen fikrinin değişmediğini ve ABD’nin Suriye’den çekileceğini, Erdoğan’a açıkladığını kaydetti.


  • Türkiye DEAŞ’ı rahat halleder!
  • ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan paylaştığı mesajında Suriye’den çekilme kararına atıfta bulunarak, “Geri kalan (DEAŞ) kalıntılarını Türkiye’nin de dahil olduğu bölgesel ülkeler kolaylıkla halledebilir. Eve dönüyoruz” ifadelerini kullandı.

#ABD
#Donald Trump
5 yıl önce