
Dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Alaska'da bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüştü. Trump'ın "Donbas’ın tamamının Rusya'ya verilmesi" karşılığında savaşı sona erdirme sözü verdiği iddia edildi.
Washington Post gazetesine konuşan ve adları açıklanmayan iki ABD’li yetkiliye dayandırılan haberde, Trump’ın Alaska’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ardından Zelenski ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine ilişkin detaylar paylaşıldı.
Haberde, Trump’ın barış anlaşması için daha önce öne sürdüğü ateşkes koşulundan vazgeçtiği ve bunun yerine doğrudan bir barış anlaşması yapılmasını tercih ettiği belirtildi.
"Tamamını Rusya'ya ver savaş bitsin"
Alaska görüşmeleri ve sonrasında yaşananlar
ABD Başkanı Trump, 15 Ağustos’ta Alaska’da Putin ile yaptığı görüşmenin ardından Zelenski ve Avrupalı liderlerle telefon görüşmeleri gerçekleştirmişti.
Zelenski, bu görüşmeleri Telegram hesabından yaptığı paylaşımda değerlendirmişti.











