Almanya'nın Backnang kentinde Türk ailelerin de yaşadığı bir apartmanda çıkan yangında en az 8 kişi öldü. Ölenlerden yedisinin çocuk olduğu bildirildi. Yangının arızalı olan bir sobadan çıktığının tahmin edildiğini ifade eden Alman polisi, yangının aşırı sağcılar tarafından yapılan bir kundaklama olduğu yönünde şimdilik bir ipucunun bulunmadığını söyledi.
Almanya'nın Stuttgart şehri yakınlığındaki Backnang kasabasında bir apartmanda çıkan yangın sonucu aynı aileden 8 Türk'ün yaşamını yitirdiği bildirildi.
ALMAN POLİSİ: KUNDAKLAMAYA DAİR İPUCU YOK
Yangının arızalı olan bir sobadan çıktığının tahmin edildiğini ifade eden polis sözcüsü, yangının aşırı sağcılar tarafından yapılan bir kundaklama olduğu yönünde şimdilik bir ipucunun bulunmadığını söyledi. Yangın sırasında büyük anne, dayı ve 11 yaşındaki bir erkek çocuğun itfaiye tarafından evin balkonundan kurtarıldığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
Yangın çıkan evin altında Türk-Alman Kültür derneğinin bulunduğu ifade edilirken, burasının eski bir deri fabrikası olduğu kaydedildi.
Yangın sırasında evde bulunmayan baba Sami Soykan'ın fenalık geçirdiği ve hastanede sakinleştirilmeye çalışıldığı bildirildi.
Baden-Württemberg eyaletinin İçişleri Bakanı Reinhold Gall ve Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Mustafa Türker Arı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici bugün olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.Ailenin yakınlarından alınan bilgiye göre, hayatını kaybeden Afyonlu anne Nazlı Özkan Soykan'ın (40) ikinci kez evlendiği belirtildi.
Yangında ölen çocuklardan 17 yaşındaki Hatice Oruç'un annenin ilk evliliğinden olduğu ifade edilirken, hayatını kaybeden Soykan ailesinin üyeleri şöyle: Yılmaz (14), Abdulkadir (8) İzzet (7) Yasin (6) Ahmet (3) ve Murat ( 6 ay).
Konuyla ilgili hükümetten ilk açıklama Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ, 'Olayı yakından takip ediyoruz. Almanya şüphe bırakmayacak şekilde olayı açıklamalı' diye konuştu.






