|

Antalya 2019 ruhunu yakaladı

Antalya’daki otellerin temmuz ve ağustos aylarında yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ve eylül için de beklentinin bu yönde olduğunu belirten Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya, Belek bölgesinin, 2019 rakamları yakaladığını söyledi.

Ekonomi Servisi
00:00 - 5/08/2022 Cuma
Güncelleme: 20:30 - 4/08/2022 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Turizm sektörü, 2019 ruhunu yeniden yakaladığı şu günlerde iç ve dış talepten memnun. Antalya’daki otellerin temmuz ve ağustos aylarında yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını ve eylül için de beklentinin bu yönde olduğunu belirten Cornelia Diamond Golf Resort SPA Genel Müdürü Zafer Alkaya, Belek bölgesinin, 2019 rakamları yakaladığını söyledi.

ALMANLAR RUSLARI GERİDE BIRAKTI

Cornelia Grubu, Antalya ve Belek bölgesinde, turizmcilerin çalışmaları ve hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Zafer Alkaya, yaptığı açıklamada, “ Turizm sektörü, bu yıl 2019 ruhunu yakaladı. Türkiye’nin, özellikle Antalya ve Belek bölgesinin, Portekiz, İspanya gibi ülkelerde salgın nedeniyle yaşanan sıkıntıları şimdi bir Turizm başarısına çevirme zamanı” dedi. Zafer Alkaya, Almanya başta olmak üzere Avrupa pazarı hakkında şunları söyledi: “Almanya, uzun süredir birinciliği Ruslara kaptırmıştı ama 2022’de turist sayısında Rusların önüne geçti.”

66 ÜLKEDEN MİSAFİR

Alkaya, “Rakamlarımız turist sayısı anlamında tatmin edici. Dolayısıyla, 2023’e pazar paylarımızı artırmış, yeni pazarlara ulaşmış bir yıl olarak bakıyoruz. Bu yıl, daha önce hiç ağırlamadığımız yepyeni ülkelerden misafir ağırlıyoruz. Cornelia Otelleri olarak geçen yıl, 54 ülkeden misafir ağırlamıştık, bu yıl 66 ülkeye ulaştık” şeklinde konuştu.

UKRAYNA KRİZİ OLMASAYDI TARİHİ REKOR GELİRDİ

  • Rus uçuşlarının açılmasıyla Rusya pazarının açıldığını anlatan Zafer Alkaya, “Haziran 2022 Rus pazarı hemen kendini gösterdi. Rus uçakları arka arkaya Antalya’ya inmeye başladı. Günde 19-20 bin arası Rus turist Antalya Havalimanına iniyor. Sadece Rus pazarı, Antalya ve Belek bölgesi için yeterli olmuyor. Beraberinde, Ukrayna ve İngiltere pazarının da bu yıl aynı iyi performansı göstermesi gerekiyordu fakat Rusya – Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’dan beklediğimiz turist sayısı azalırken, Ukrayna minimuma indi. Rus turistler, şu anda Türkiye dışında bir ülkeye seyahat edemedikleri için tek destinasyon olarak Antalya’ya gelmeye başladılar” dedi.
#Antalya
#turizm
#Zafer Alkaya
#Belek
#Ukrayna
2 yıl önce