|

ATO'dan Ankara Emniyeti'ne 15 milyon lira

15 Temmuz darbe girişiminin ardından olağanüstü toplanan Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, helikopter ve tankların saldırısı nedeniyle ağır hasar gören Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının onarımı için 15 milyon TL kaynak ayırma kararı aldı. ATO Meclisi ayrıca demokrasi şehitlerinin ailelerine 15'er bin lira yardım yapmayı kararlaştırdı.

Yeni Şafak
11:28 - 19/07/2016 Salı
Güncelleme: 08:30 - 19/07/2016 Salı
DHA

Ankara Ticaret Odası Meclisi, Nuri Gürgür başkanlığında olağanüstü toplandı. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerin anısına Fatiha süresince saygı duruşunda bulunan Meclis üyeleri, hep birlikte İstiklal Marşı'nı söylediler.



GÜRGÜR: TÜRKİYE FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNDÜ


ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihi bir facianın eşiğinden döndüğünü vurgulayarak, Eğer bu girişim, canice saldırı önlenmemiş olsaydı bugün Türkiye bir iç savaşın içerisinde olacaktı" dedi. Türkiye'nin daha önce de darbeler yaşadığını ancak hiç birinde Meclis'in ve kamu binalarının bombalanmadığını hatırlatan Gürgür, "Taşıdıkları üniformaların ve rütbelerin sorumluluğuna, onuruna, haysiyetine layık olmadıkları ortada olan bu canileri lanetliyor ve kınıyoruzö diye konuştu. Türk milletinin direnme hakkını kullanarak darbecilere geçit vermediğini belirten Gürgür, Türkiye'nin ihtiyacı olan birlik ve bütünlüğün TBMM'de partiler tarafından da ortaya konduğunu söyledi.



MECLİS'İN BOMBALANMASINI KABULLENEMİYORUM


ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de konuşmasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin 96 yıllık tarihinde düşman askerlerinin bile TBMM'yi bombalamadığına dikkati çekerek, öTBMM'ye ve tam Başbakan'ın odasına bomba atmak ne demek? Bunu hangimiz kabul edebiliriz? Ben bir Türk çocuğu olarak bunu kabullenemiyorum. Meclis'e bomba atılmasını içime sindiremiyorum. Bunu yapan Türk olamaz. İnsan olamaz her şeyden önce. Bunu yapan FETÖ terör örgütüdür. Haindir bunlarö dedi. Burs adı altında toplanan paraların nereye gittiğinin ortaya çıktığını söyleyen Bezci, Bunlar öğrenci yetiştirmemişler, terörist yetiştirmişler" diye konuştu.



Güneydoğu'da üst düzey askerlerin tutuklandığını hatırlatan Bezci, Bunlar büyük bir ihtimalle PKK'yla da iş birliği yaptı. Göreceksiniz, bunlar gittikten sonra PKK ile mücadele daha kolay olacakö ifadelerini kullandı.



CUMHURBAŞKANIMIZ DİMDİK DURDU


Darbe girişimi sırasında ATO'ya gelerek teyakkuza geçtiklerini, binanın bütün ışıkların yakılmasını talimatı verdiğini, sosyal medya ve ulusal basın aracılığıyla darbeye karşı açıklamalarda bulunduğunu anlatan Bezci, "Türkiye dik durdu, hepimiz dik durduk. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız dimdik durdu. Açıklaması bize cesaret verdi. 1.Ordu Komutanı'ndan Allah razı olsun. Bugün bu kürsüden konuşabiliyorsak başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, sonra 1.Ordu Komutanı'na borçluyuz". Bezci, iktidar ile el ele vererek darbe girişimine karşı duran muhalefet partileri CHP ve MHP'nin liderlerine de teşekkür etti.



BEZCİ: BU YARAYI SARMAMIZ LAZIM


Saldırıdan bir gün sonra incelemelerde bulunduğu Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının durumunun içler acısı olduğunu, görevlilerin otoparkta çalıştığını belirten Bezci, "Bu yara Ankara'nın yarası. Ankara olarak bizim bunu sarmamız lazım. 15 milyon lira kaynak ayıralım, güvenliğimizi sağlayan polislerin binalarının içine girip hizmetlerini sürdürmelerine katkıda bulunalım" diye konuştu. Fethullahçı Terör Örgütü'nün asker ile polisi karşı karşıya getirmek istediğine dikkati çeken Bezci, "Asker de bizim polis de bizim. Esnaf, tüccar, sanayici olarak bunları barıştırmamız lazımö dedi. Bezci, darbe girişiminde bulunanlara devletin en ağır cezayı vermesi gerektiğini söyledi.



ANKARA EMNİYETİ İÇİN OYBİRLİĞİYLE KARAR


Toplantıda, ATO Yönetim Kurulu'nun Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının onarımı ve 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden şehitlerin ailelerine yardım yapılması konusundaki önerisi ele alındı. ATO Meclis üyelerinin oy birliğiyle aldığı karar uyarınca ATO, Ankara Emniyet Müdürlüğü Binası'nın onarımı için 15 milyon TL harcayacak. Saldırılar sırasında hayatını kaybeden demokrasi şehitlerinin ailelerine de 15'er bin lira yardımda bulunulacak.



ATO Olağanüstü Meclis toplantısı, Türk bayraklarıyla süslü toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda, ATO Başkanı Salih Bezci ve meclis üyeleri darbeyi üzerinde 'Vatan sana canım feda' yazılı kırmızı-beyaz renkte tişörtler giyerek protesto ettiler.


#ATO
#Polis
#Yardım
#Ankara Ticaret Odası
8 yıl önce