|

Bir Alman havayolu devi daha batıyor

Almanya'nın en önemli havayolu şirketlerinde Germania ödeme sıkıntısı yaşıyor. Acilen paraya ihtiyacı olan firmanın satılma ihtimali gündeme geldi.

Büşra Soyal
11:05 - 9/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:08 - 9/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Almanya merkezli Germania Havayolları'nın satılabileceği öğrenildi.
Almanya merkezli Germania Havayolları'nın satılabileceği öğrenildi.

Türkiye'nin yükselen değeri Türk Hava Yolları (THY) bugün 265 uçak ve 300’den fazla uçuş noktası ile hizmetine devam ediyor. Toplamda 120 ülkeye sefer düzenleyen bayrak taşıyıcı havayolu, bu özelliği ile dünya sıralamasında ilk basamakta yer alıyor.

Dünyada ise havacılık sektörü zor günler geçiriyor. Büyük havayolu şirketleri daha fazla büyürken, küçük olanlar ise ya iflas ediyor ya da kendinden büyükler tarafından satın alınarak göklerden çekiliyor.

ALMAN DEVLERİ BİR BİR İFLAS EDİYOR


2008 krizinden sonra bir daha toparlanamayan Alman havayolu şirketi Air Berlin, ağustos ayında iflas bayrağını çekti. Şimdi ise bir Alman hava yolu şirketi daha batıyor.

Alman basınında yer alan habere göre Alman havayolu şirketi Germania ödeme sıkıntısı yaşıyor ve acilen paraya ihtiyacı var. Şirketin satılma ihtimali de söz konusu.

Germania Türkiye'de 17 noktaya uçuyor

Germania Havayolları, Almanya ve İsviçre’den Türkiye’ye 17 tane uçuş bağlantısı sunuyor.

Bu hatlar: Adana, Antalya, Balıkesir-Edremit, Ankara, Gaziantep, Hatay, İstanbul-Atatürk, Zafer (Kütahya-Afyon-Uşak), Malatya, Elazığ, Trabzon, Zonguldak, Samsun, Gazipaşa, Dalaman, Bodrum, Kayseri.

Bremen, Düsseldorf, Hamburg, Berlin-Tegel, Berlin-Schönefeld, Düsseldorf, Friedrichshafen, Münih, Münster-Osnabrück, Nürnberg, Rostock, Erfurt, Dresden, Zürih (İsviçre).

THY YÜKSEKTEN UÇMAYA DEVAM EDİYOR

Avrupalı büyük şirketlerin iflas bayrağı çektiği dönemde THY büyümeye devam ediyor. Şirket Kasım ayında yüzde 81,4’lük doluluğa ulaşırken, dıştan dışa transfer yolcu hariç yurt dışı yolcu sayısında ise yüzde 13’lük artış görüldü. Geçen yılın pozitif baz etkisine rağmen yolcu sayısı, ücretli yolcu kilometre ve doluluklardaki artış, Türkiye'ye ve Türk Hava Yolları'na olan talep artışının yılın sonuna doğru da devam ettiğinin önemli bir göstergesi oldu.


#Almanya
#Havayolu
#İflas
5 yıl önce