|

Eşdeğer parçaya 25 belge verildi

Geçtiğimiz yıl yasa ile TSE’ye verilen eşdeğer parça yetkisinde ilerleme kaydedildi. Sanayi Bakanı Fikri Işık, ilk etapta 3 firmaya motor kaputu, yağ ve hava filtresi için 25 belge verildiğini açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/03/2016 Cuma
Güncelleme: 21:14 - 10/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği(TAYSAD) 38. Olağan Genel Kurulu dün Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde yapıldı. Yeni başkanlık yarışının da yaşandığı kurula Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu ve tedarik sanayisine üretim yapan 345 üye katıldı. Bakan Fikri Işık geçtiğimiz yıl Haziran ayında yetkilendirilen Türk Standardları Enstitüsü'nün (TSE) verdiği eşdeğer parça belgeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.



84 ÜRÜN TAMAMLANMA AŞAMASINA GELDİ


Fikri Işık, eşdeğer parça konusunda ilerleme kaydettiklerini belirterek, “Haziran ayında başvuruları almaya başlayan TSE, ilk etapta 3 adet yerli firmaya, motor kaputu, tampon, yağ ve hava filtresi gibi parçalar 25 adet belge verdi. Şu anda 16 firmanın 84 adet ürünü için yaptığı başvurular tamamlanma aşamasındadır. 14 firmanın 89 başvurusu ile ilgili inceleme, muayene ve test işlemleri de sürmektedir” dedi. Işık ayrıca Patent Kanunu Tasarısı ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ifade ederek, bu yılın ortalarında yasalaşmasını beklediklerinin altını çizdi.



Yeni yıl haritası belirlendi


Görevde olduğu süre boyunca çeşitli ilerlemelere imza attıklarını ifade eden TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, stratejik planlamalarının omurgasını oluşturan başlıkların kalkınma planı ile paralel olduğunu vurguladı. Dudaroğlu, Türk otomotiv tedarik sanayinin küresel tedarik merkezi olması hedefinde, TAYSAD'ın yönlendirici ve takipçi rol üstleneceği çalışmalar gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.


#Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği
#Fikri Işık
#Mustafa Elitaş
8 yıl önce