|

Milli silahlı İHA'ya tam not

Yerli tasarım silahlı İnsansız Hava Aracı ANKA, atışları gerçekleştirerek testleri başarıyla tamamladı. Yerli mühimmatla hedefleri tam isabet vuran ANKA-S bu sene envantere girecek.

Yeni Şafak ve
09:56 - 5/05/2017 الجمعة
Güncelleme: 11:03 - 15/12/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Silahlı ANKA ilk atışını gerçekleştirerek testleri başarıyla tamamladı.
Silahlı ANKA ilk atışını gerçekleştirerek testleri başarıyla tamamladı.

Güçlü Türkiye için güçlü dış politika, bunun için de güçlü ordunun gerektiğini belirten devlet, yerli savunma sanayinin geliştirilmesine büyük önem veriyor. Kendi silahını yapan ve teknolojisini üreten ülkemiz, artık birçok ihtiyacını yabancı ülkelerden değil, kendi sanayisinden karşılıyor. Bu alanda altın çağını yaşayan ülkemiz, hem güvenlik açısından olumlu etki oluşturuyor, hem de ekonomik anlamda dışa bağımlılığını azaltıyor. Özellikle son 10 yıllık dönemde savunma sanayi ürünlerini geliştirme ve modernizasyon konusunda ciddi mesafe kaydedildi. Bundan sonraki aşamada ise sektörün yurt içi projelerde kazandığı deneyimi geliştirerek ihracata katkı sağlaması amaçlanıyor.

Sizler için her hafta bir milli projeyi ele alıyoruz. Bu hafta Hava Kuvvetleri Komutanlığı (Hv.K.K.lığı) 'nın ihtiyacını teminen, 25 Ekim 2013 tarihinde Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş arasında imzalanan ANKA-S projesini inceleyeceğiz. Milli Savunma Bakanlığı silahlı ANKA’da testlerin tamamlandığını, yerli mühimmatlarla hedeflerin tam isabet vurulduğunu açıkladı.

  • Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekat ve anlık istihbarat kabiliyetini arttıracak olan Anka-S 2017 yılında envantere girecek.
18 saat görev yapabilecek

23 bin fit irtifada 18 saat görev yapabilecek olan ANKA-S İHA sistemi halihazırda sahip olduğu kabiliyetlere ilave olarak, uydu üzerinden kontrol, telsiz rölesi, kriptolu veri linki, milli uçuş kontrol bilgisayarı ve yüksek çözünürlüklü milli tasarım EO/IR kamera özelliklerini içerecek.

Özellikle uydudan kontrol yeteneği ile görev menzili binlerce kilometreye ulaşacak olan ANKA-S İHA sistemi ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetlerine stratejik anlamda önemli bir katma değer ve yetenek sağlanmış olacak.




#Silahlı İHA
#İnsansız hava aracı
#ANKA
#ANKA-S
٪d سنوات قبل