|

MÜSİAD 2 günde hedefi yakaladı

16. MÜSİAD EXPO'ya yoğun katılım sürüyor. Yabancıların fuara ilgisini değerlendiren MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “İlk iki gün içerisinde hedeflediğimizi yakaladık. Bundan sonrası ekstra olacak. Ziyaretçi kalitesinin arttığını gördük“ dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:58 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bugün akşam saatlerinde kapılarını kapatacak olan 16. MÜSİAD EXPO'yu Yeni Şafak'a değerlendiren Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, fuarın yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Memnuniyetini belirten Olpak, "Fuarda hedeflerimizin gerçekleştiğini gördük. Bu benim kendi kanaatim değil. Bütün standları atlamaksızın gezdim. Herkesin fikrini alıp, politik cevap vermeyin diye ayrıca ekliyorum. Firmalarımızın söyledikleri: 'biz iki gün içerisinde hedeflediğimizi yakaladık, bundan sonraki iki gün ekstramız olacak' şeklinde oldu” değerlendirmesinde bulundu.



"MEMNUNİYETİ NET OLARAK GÖRDÜK"


Stand sahibi firmaların özellikle ziyaretçi katılımı kalitesi konusunda çok memnun olduğunun altını çizen Olpak, firmaların fuara gelen katılımcıların daha çok iş yapmak için katıldığına dikkat çekti. Fuar öncesi 100'ün üzerinde ülkeden katılımcı beklediklerini dile getiren Olpak, standlarda gezerken bunu gördüklerini söyledi. Olpak, “Ben sabah gezerken Cezayir'den Nijerya'ya, Güney Afrika'dan Belçika'ya aklınıza gelebilecek her ülkeden heyetlerle karşılaştım. Bizim için önemli olan fuarın sunumudur fakat bunun ticarete dönmesi, stand sahiplerinin memnuniyeti bizi ayrıca mutlu etti. O memnuniyeti net bir şekilde görüyoruz” dedi.



"HAYATIN NORMAL SEYRİNİ GÖSTERDİK"


High Tech Port konusunun önemine de dikkati çeken MÜSİAD Başkanı, “Biz buna Türkiye'nin gelecek vizyonu projesi diyoruz. Oraya olan ilgi Türkiye'nin geleceğini göstermesi açısından çok önemliydi. Ve çok yoğun ilgi gördü. Yaklaşık 23 ülkeden heyetler var. Ben bunun son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Oralardan gelen askeri heyetler ve 14 yabancı ülkeden bakanların katılımı söz konusu. Bu çok memnuniyet verici” ifadelerini kullandı. Fuarın diğer taraftan başka bir önemi daha olduğuna vurgu yapan Olpak, şunları kaydetti: “Birde şöyle bir anlamı var. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de seyahatler, fuarlar iptal oluyordu. Bunun yaygarası yapılıyordu. Biz hem gündelik hem iş hayatının normal devam ettiğini söylüyorduk. Bunu böylesi fuarlarla da desteklemiş olduk.”





Enerji Bakanı Albayrak'tan ziyaret


Fuarın dünkü ziyaretçileri arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da vardı. Albayrak, MÜSİAD EXPO kapsamında düzenlenen 3. High Tech Port etkinliğinin yapıldığı alanı gezdi. Albayrak, Türk savunma sanayisinin ileri teknoloji üretimlerini yapan firmaların ürünleri inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra MÜSİAD EXPO'nun diğer alanlarını gezen Albayrak, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) standında bulunan görevlilerle sohbet etti. Albayrak, TÜRGEV'in Rize'de inşa edilen bir yurdun kütüphanesinin yapımını üstlenme sözü verdi. Albayrak, fuar gezisi sırasında görevliler ve vatandaşlarla muhabbet ederek fotoğraf çektirdi.



Rusya ve İran'la ticari anlaşma


MÜSİAD fuarının üçüncü gününde Rusya, İran ve Ürdün ile iş birliğini geliştirmeye yönelik mutabakat anlaşması imzaladı. İran Taavun Odası (Iran Chamber of Cooperatives), Rusya Müslüman İşadamları Derneği ve Ürdün Mühendisler Odası ile Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği arasında imzalanan anlaşmaların bu ülkelerle ikili ticareti arttırması bekleniyor. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, imza töreninde yaptığı konuşmada, MÜSİAD EXPO'nun bu yıl da bereketli bir şekilde geçtiğini ifade ederek, atılan imzaların söz konusu ülkelerle ticari iş birliğini güçlendireceğini söyledi. Mutabakat anlaşmasına Nail Olpak, Ürdün Mühendisler Odası Başkanı Majed Ali Al Tabba'a, İran Taavun Odası Başkanı Bahman Abdullahi ve Rusya Müslüman İşadamları Derneği Başkanı Shagimardanov Aydar Ravilevich imza koydu. Etiyopya Ülke Raporu'nun iş adamlarıyla paylaşıldığı fuarda, Mİcrosoft da bir sunum yaptı.


#MÜSİAD EXPO
#Berat Albayrak
#Nail Olpak
7 yıl önce