Temu temsilcilik açıyor

Nur Banu Aras
Nur Banu Aras
04:0019/07/2025, Cumartesi
G: 19/07/2025, Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

Türkiye’de henüz temsilciliği bulunmayan ancak günlük ciddi miktarlarda satış yaparak gelir elde eden e-ticaret devi Temu, Türkiye’de temsilcilik açacak.

Temu’dan yapılan açıklamada, “Temu, Türkiye’de yerel bir temsilcilik kurma sürecindedir ve resmi kuruluş işlemlerinin Temmuz ayı sonunda tamamlanması beklenmektedir. Bu adım, Türkiye pazarına olan uzun vadeli bağlılığımızın bir göstergesidir. Şirket olarak, veri yönetimi başta olmak üzere tüm yerel yasal düzenlemelere tam uyum içinde faaliyet göstermeye devam ediyoruz” denildi. Temu’nun bu açıklamasına ise bakanlık kaynakları temkinli yaklaştı. Şirketin daha önce de vaatlerde bulunulduğunu ancak her hangi girişimde bulunmadığını belirten kaynaklar, yerel şirket kurulması gerektiğini belirtti.

VERGİ VERMİYORLAR

Türkiye’de yerleşik olmadığı için ülke mevzuatlarına uyum sağlamayan başta Temu olmak üzere yabancı e-ticaret platformları, geçtiğimiz yıl 43 milyar TL’lik ciro yaptı. Türkiye’de bir şirketleri bulunmadığı için elde ettikleri gelirden vergi vermeyen, istihdama katkı sunmayan bu şirketler günlük 120-150 bin paket girişiyle ülke ekonomisini ciddi şekilde etkiliyor. Edinilen bilgiye göre söz konusu yabancı şirketlerin bu yıl ise Türkiye’de 83 milyar TL’lik ciro yapmaları bekleniyor.



#Temu
#temsilcilik
#Ekonomi