|

Trugo’yu üreten şirket ikiye çıktı

Yerli ve mili otomobil Togg’un kurulumuna başlanan şarj istasyonlarının sadece Vestel tarafından üretilmediği ortaya çıktı. Türkiye genelinde 600 noktada 1500 hızlı şarj istasyonu kurmak için kolları sıvayan Togg iştiraki Trugo, Çinli şarj istasyonu devi Star Charge’dan da tedarik sürecini dün sosyal medyadan yayınladığı duyuruyla gösterdi.

Ekonomi Servisi
01:46 - 2/10/2022 Pazar
Güncelleme: 01:49 - 2/10/2022 Pazar
Yeni Şafak
​Trugo’yu üreten şirket ikiye çıktı.
​Trugo’yu üreten şirket ikiye çıktı.

Türkiye genelinde 600 noktada 1500 hızlı şarj istasyonu kurmak için kolları sıvayan Togg iştiraki Trugo, Çinli şarj istasyonu devi Star Charge’dan da tedarik sürecini dün sosyal medyadan yayınladığı duyuruyla gösterdi. İlk olarak İstanbul-Ankara Anadolu Otoyolu üzerinde Bolu mevkiindeki bir dinlenme tesisine kurulan Trugo’ların bundan sonraki süreçte daha hızlı yayabilmek adına çeşitli firmalara şarj istasyonu siparişi verildiği anlaşıldı. Tasarımı birbirinden farklı olan Trugo şarj istasyonlarının güç kapasitesi ise aynı olacak. 180 kW güce sahip istasyonlar hızlı dolum yapabilecek.

ELEKTRİKLİ ARAÇ ŞARJINDA 1 NUMARA

Çin’in en büyük istasyon ağına sahip ve en büyük üreticisi konumunda yer alan Star Charge, günlük 2 milyon 200 bin şarj işlemi hacmine sahip. Yine günlük 4 bin şarj istasyonu üreten tesisiyle dünyadaki elektrikli araçlara hizmet veren şirket aynı zamanda temiz enerji üretiminde de faaliyet gösteriyor. Star Charge’ın Çin’de 300 bine yakın istasyonu bulunuyor. Türkiye’de de faaliyetleri bulunan Çinli şirket, Tora Şarj adıyla Türkiye’de faaliyetlerine devam ediyor. Şirket, E-Şarj şirketine de istasyon tedariki sağlıyor.


#TOGG
#Trugo
#Vestel
#Star Charge
1 yıl önce