Lapa lapa kar yağacak: İstanbul’a kar sürprizi! Meteoroloji alarm verdi

11:25, 19/02/2026, PerşembeG: Güncelleme: 11:33, 19/02/2026, Perşembe
Yeni Şafak
Lapa lapa kar yağacak: İstanbul’a kar sürprizi! Meteoroloji alarm verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden İstanbul için son dakika kar uyarısı geldi. Yalancı baharın sona ermesiyle birlikte sıcaklıklar hızla düşerken, megakentte kar yağışı ihtimali güç kazandı. Meteoroloji danışmanı Orhan Şen, İstanbul’da kar yağışı için beklenen tarihi açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava tahmin raporunu paylaştı. Yayımlanan rapora göre, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara'nın kuzeyi, Sivas, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerin sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava tahmin raporunu paylaştı. Yayımlanan rapora göre, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ankara'nın kuzeyi, Sivas, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerin sağanak yağış bekleniyor.

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmurlu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların Artvin kıyılar ve Rize çevrelerinde kuvvetli olacağı bildirildi. Hava sıcaklıkları ise batı kesimlerde 3 ila 5 derece artarken, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağına dikkat çekildi.

Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmurlu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.Yağışların Artvin kıyılar ve Rize çevrelerinde kuvvetli olacağı bildirildi. Hava sıcaklıkları ise batı kesimlerde 3 ila 5 derece artarken, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağına dikkat çekildi.

İstanbul’da ise son günlerde etkili olan bahar havası yerini serin ve yağışlı havaya bıraktı. İstanbul'a kar yağacak mı? sorusu yeniden gündeme geldi.

İstanbul’da ise son günlerde etkili olan bahar havası yerini serin ve yağışlı havaya bıraktı. İstanbul'a kar yağacak mı? sorusu yeniden gündeme geldi.

Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısı

Beklenen kar yağışı geliyor! Haftanın ortasından itibaren etkili olması öngörülen soğuk hava dalgasıyla birlikte, İstanbullular "kar ne zaman yağacak?" sorusunun cevabını merakla bekliyor.



Meteoroloji'den İstanbul için kar uyarısıBeklenen kar yağışı geliyor! Haftanın ortasından itibaren etkili olması öngörülen soğuk hava dalgasıyla birlikte, İstanbullular "kar ne zaman yağacak?" sorusunun cevabını merakla bekliyor.

İstanbul’a Pazar günü kar geliyor

MGM'nin tahminlerine göre, Pazar günü itibarıyla İstanbul'da hava durumu kökten değişiyor. Batıdan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar hızla düşecek ve yağışlar karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şekline dönüşecek.



İstanbul’a Pazar günü kar geliyorMGM'nin tahminlerine göre, Pazar günü itibarıyla İstanbul'da hava durumu kökten değişiyor. Batıdan gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar hızla düşecek ve yağışlar karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerde kar şekline dönüşecek.

Pazar günü İstanbul genelinde kar yağışı beklentisi yüksek. Özellikle kentin yüksek rakımlı semtlerinde (Çamlıca, Aydos, Kartal, Beykoz vb.) kar örtüsü oluşumu kuvvetle muhtemel.

Pazar günü İstanbul genelinde kar yağışı beklentisi yüksek. Özellikle kentin yüksek rakımlı semtlerinde (Çamlıca, Aydos, Kartal, Beykoz vb.) kar örtüsü oluşumu kuvvetle muhtemel.

“Yüksek noktalarda karla karışık yağmur bekleniyor”

Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, yaklaşan soğuk hava dalgasını değerlendirerek önemli uyarılarda bulundu. Şen’e göre Anadolu’da cumartesi akşamından itibaren kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının Ağrı, Karadeniz’in iç kesimleri, Marmara’nın güney ve doğusu ile Uludağ ve Kartepe gibi yüksek bölgelerde karla karışık yağmur şeklinde görülebileceği belirtiliyor.


“Yüksek noktalarda karla karışık yağmur bekleniyor”Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, yaklaşan soğuk hava dalgasını değerlendirerek önemli uyarılarda bulundu. Şen’e göre Anadolu’da cumartesi akşamından itibaren kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının Ağrı, Karadeniz’in iç kesimleri, Marmara’nın güney ve doğusu ile Uludağ ve Kartepe gibi yüksek bölgelerde karla karışık yağmur şeklinde görülebileceği belirtiliyor.

Şen, İstanbul için de sıcaklık düşüşüne dikkat çekti. “İstanbul’da kar yok ancak pazar günü sıcaklık 6 dereceye kadar düşecek” ifadelerini kullandı.

Şen, İstanbul için de sıcaklık düşüşüne dikkat çekti. “İstanbul’da kar yok ancak pazar günü sıcaklık 6 dereceye kadar düşecek” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026