En fazla 1 ay yaşayabiliyor: Binlerce kişi görmek için geliyor

12:23, 21/04/2025, Pazartesi
DHA
En fazla 1 ay yaşayabiliyor: Binlerce kişi görmek için geliyor

Batman'ın Sason ilçesinin yüksek kesimlerde yetişen ve doğada en fazla 1 ay canlı kalabilen ters laleleri görmek için her yıl binlerce kişi bölgeye geliyor.

Sason ilçesinin yüksek ve dağlık kesimlerinde doğal olarak yetişen, doğada en fazla 1 ay canlı kalabilen ters laleleri, her yıl binlerce kişi kafileler halinde görmeye geliyor.

Sason ilçesinin yüksek ve dağlık kesimlerinde doğal olarak yetişen, doğada en fazla 1 ay canlı kalabilen ters laleleri, her yıl binlerce kişi kafileler halinde görmeye geliyor.

Halk arasında 'Ağlayan gelin' ve 'Hüzün çiçeği' olarak da bilinen ters laleleri görmeye gelenler için bölgede Sason Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen sağlık ve jandarma ekipleri bekletiliyor. Bölgeye gelen doğaseverler ve fotoğraf tutkunları, uzun bir yürüyüşün ardından ters lalelerin olduğu bölgeye geçiyor.

Halk arasında 'Ağlayan gelin' ve 'Hüzün çiçeği' olarak da bilinen ters laleleri görmeye gelenler için bölgede Sason Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen sağlık ve jandarma ekipleri bekletiliyor. Bölgeye gelen doğaseverler ve fotoğraf tutkunları, uzun bir yürüyüşün ardından ters lalelerin olduğu bölgeye geçiyor.

'MÜKEMMEL BİR ORTAM'


Ters laleleri gördükleri için çok mutlu olduklarını ifade eden eğitim koordinatörü Habip Yenidoğan, "Bugün öğretmen ve doktor arkadaşlarla birlikte bu doğa harikası olan ters laleleri görmeye geldik. Buraya geldiğimizden dolayı gerçekten çok mutluyuz. Biraz yürüyüş yaptık ama buna fazlasıyla değdiğini düşünüyorum. Endemik bir bitki. Bunun yanında çocuklarımızla birlikte de uçurtmalarımızı getirdik, pikniğimizi yaptık. Ardından çevremizi temiz tutmak adına getirdiğimiz bütün çöpleri toplayarak, hepsini çöp kutusuna atıp, o şekilde geri gideceğiz. Doğası, ortamı, ters laleleriyle mükemmel bir ortam var. O yüzden herkesi buraya bekleriz. Gelip görmelerini isteriz bu endemik bitkileri" dedi.

'MÜKEMMEL BİR ORTAM'Ters laleleri gördükleri için çok mutlu olduklarını ifade eden eğitim koordinatörü Habip Yenidoğan, "Bugün öğretmen ve doktor arkadaşlarla birlikte bu doğa harikası olan ters laleleri görmeye geldik. Buraya geldiğimizden dolayı gerçekten çok mutluyuz. Biraz yürüyüş yaptık ama buna fazlasıyla değdiğini düşünüyorum. Endemik bir bitki. Bunun yanında çocuklarımızla birlikte de uçurtmalarımızı getirdik, pikniğimizi yaptık. Ardından çevremizi temiz tutmak adına getirdiğimiz bütün çöpleri toplayarak, hepsini çöp kutusuna atıp, o şekilde geri gideceğiz. Doğası, ortamı, ters laleleriyle mükemmel bir ortam var. O yüzden herkesi buraya bekleriz. Gelip görmelerini isteriz bu endemik bitkileri" dedi.

'LÜTFEN TERS LALELERİ KOPARMAYIN'


Ters lalelerin sadece yüksek kesimlerde yetiştiğini söyleyen Aydınlık köyünden Kenan Ökten, "İlkbaharda genelde nisanın sonlarıyla, mayısın ilk 15 günü arasında burada çevre illerden çok sayıda ziyaretçi alıyoruz. Bir sürü insan her yıl buraya ziyarete geliyor. Gelen ziyaretçilerden çok önemli bir istirhamımız var; lütfen buradaki ters laleleri koparmayın. Çünkü bu ters lalelerin yetişme alanları sadece dağların yüksek kesimleri. 1500 rakım üstü ve iklimin uygun olması lazım. Eğer buradan koparıp, eve götürüp bahçede ekeyim, orada göreyim derlerse bile orada yetişme şansı yok. Ters laleler açıldığı zaman etrafa çok güzel bir koku yayıyor. Çok güzel bir doğa manzarası yayıyor. İnsanlar, buraya sırf o doğal güzelliği görmek için geliyorlar. Bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Endemik bir bitkimizdir. Ters lalelerin ömrü en fazla 1 aydır" diye konuştu.

'LÜTFEN TERS LALELERİ KOPARMAYIN'Ters lalelerin sadece yüksek kesimlerde yetiştiğini söyleyen Aydınlık köyünden Kenan Ökten, "İlkbaharda genelde nisanın sonlarıyla, mayısın ilk 15 günü arasında burada çevre illerden çok sayıda ziyaretçi alıyoruz. Bir sürü insan her yıl buraya ziyarete geliyor. Gelen ziyaretçilerden çok önemli bir istirhamımız var; lütfen buradaki ters laleleri koparmayın. Çünkü bu ters lalelerin yetişme alanları sadece dağların yüksek kesimleri. 1500 rakım üstü ve iklimin uygun olması lazım. Eğer buradan koparıp, eve götürüp bahçede ekeyim, orada göreyim derlerse bile orada yetişme şansı yok. Ters laleler açıldığı zaman etrafa çok güzel bir koku yayıyor. Çok güzel bir doğa manzarası yayıyor. İnsanlar, buraya sırf o doğal güzelliği görmek için geliyorlar. Bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Endemik bir bitkimizdir. Ters lalelerin ömrü en fazla 1 aydır" diye konuştu.

'TELEFONDAN UZAK EĞLENCELİ BİR GÜN GEÇİRDİK'


Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Orhan Başer de "Bugün Batman'da görev yapan doktor arkadaşlarımız ve aileleriyle Sason'un Şilek Yaylası'na endemik ters laleleri görmeye geldik. Çocuklarımızla doğanın içinde bir gün geçirmeye geldik. KAHEV olarak gezilerimizin gelirlerini eğitime destek vermek için değerlendiriyoruz. Bu doğal ortamda çocuklarımızla bir gün boyunca tabletten, telefondan uzak eğlenceli bir gün geçirdik. Herkesi de nisan ayında Sason'a bu endemik ters laleleri görmeye davet ediyorum" dedi.

'TELEFONDAN UZAK EĞLENCELİ BİR GÜN GEÇİRDİK'Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Orhan Başer de "Bugün Batman'da görev yapan doktor arkadaşlarımız ve aileleriyle Sason'un Şilek Yaylası'na endemik ters laleleri görmeye geldik. Çocuklarımızla doğanın içinde bir gün geçirmeye geldik. KAHEV olarak gezilerimizin gelirlerini eğitime destek vermek için değerlendiriyoruz. Bu doğal ortamda çocuklarımızla bir gün boyunca tabletten, telefondan uzak eğlenceli bir gün geçirdik. Herkesi de nisan ayında Sason'a bu endemik ters laleleri görmeye davet ediyorum" dedi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026