|

15 Temmuz'un yiğit kadınları

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yurdun çeşitli yerlerinde vatanı müdafa ederken şehit düşen 10 kahraman kadını ne aradan geçen bir yıl ne de asırlar unutturacak. Annesine “Kızının adını tüm Kırıkhan duyacak” diyen ve tabutuna hiç giyemediği gelinliği örtülen 24 yaşındaki komiser yardımcısı Gülşah Güler başta olmak üzere o hain gecede şehadete ulaşan yiğit Nene Hatunları asla unutmayacağız.

Yeni Şafak
04:00 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 07:08 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Gündem
Gündem

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında vatanı işgal girişiminden kurtarmak için mücadele veren 10 kadın şehadet şerbeti içti. Her biri birer anne olan 15 Temmuz’un yiğit kadınları, arkasında gözü yaşlı 14 öksüz bıraktı.


Adını tüm dünya duydu!
Ankara Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda 24 yaşındaki komiser yardımcısı Gülşah Güler de şehit düştü. Annesine, “Kızının adını tüm Kırıkhan duyacak” diyerek Özel Harekâtçı olan Güler’in tabutuna hiç giyemediği gelinliğin duvağı örtüldü.

Eğitime geldi şehit düştü

Zeynep Sağır, iki oğlu olan, otuz sekiz yaşında bir Özel Harekât komiseriydi. Eğitimci olarak 1 Temmuz’da Ankara’ya gelmişti. FETÖ darbe girişimi sırasında Özel Harekât Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıda şehit düştü. Kuveyt’te 3 yıl elçilikte görev yaptıktan sonra Türkiye’ye dönen 16 yıllık polis memuru Zeynep Sağır, Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırı sırasında şehit düştü. Sağır, görev yeri olan Manisa’dan Özel Harekat Daire Başkanlığı’ndan, Temel Özel Harekat Kursu’na uzman eğitimci olarak katılmak üzere 1 Temmuz’da Ankara’ya gelmişti. 38 yaşında ve iki çocuk annesi komiser Sağır’ın eşi de emekli özel harekat polisiydi.

Ayşe Aykaç

44 yaşında, Kastamonu/Cideli, kendi halinde yaşayan Ayşe Aykaç, dört çocuk annesiydi. O gece Ak Parti teşkilatından telefonuna gelen mesaj üzerine sokağa çıkan Aykaç, Kısıklı’ya gitti. O gece eşinin arkasında durmasına rağmen kurşunların isabet ettiği Ayşe Aykaç, üç evladının mürüvvetini göremeden darbeciler tarafından şehit edildi.

Şehadete yürüdüler

Nişan gecelerinde şehit edilen Komiser Yardımcısı Seher Yaşar ve nişanlısı Polis Memuru Halil Gürsel’in hikayesi ise, omuz omuza şehit olarak 15 Temmuz darbe girişiminin en acı öykülerinden biri oldu. Ankara’daki Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’nda görev yapan Komiser Yardımcısı Seher Yaşar ile Polis Halil Gürsel’in 15 Temmuz akşamı nişan töreni yapılacak ve evliliğe ilk adımları atılacaktı. Darbe girişimi patlak verince amirleri, mesai sonrası eve gelen çifti arayarak yeniden göreve çağırdı. Gelen haber üzerine Halil Gürsel, aynı gece nişanlanacağı Komiser Seher Yaşar’ı da alarak Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı’na hareket etti. Şehit olmadan 15 dakika önce babası ile telefonda görüşen Seher Yaşar, darbecilere karşı hazırlık içerisinde olduğu için “Ben sizi arayacağım” diyebilmişti ancak bu son görüşmeleri oldu. Asker elbisesi giymiş bir grup FETÖ mensubu teröristin, Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nden kaldırdığı savaş uçakları, Özel Harekât Daire Başkanlığı’na bomba yağdırdı. Cuntacılara omuz omuza direnen çift, onlarca meslektaşlarıyla birlikte şehit oldu. 25 yaşındaki komiser yardımcısı Seher Yaşar’ın cenazesi, 18 Temmuz günü Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde toprağa verildi.

Bir ay sonra nişanlanacaktı

15 Temmuz’un en genç fidanlarından biri olan Cennet Yiğit, 23 yaşında ve henüz 10 aylık polis memuruydu. Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na düzenlenen bombalı saldırıda şehit edilen Yiğit, 1 ay sonra nişanlanacaktı. 1993 doğumlu Cennet Yiğit, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği okurken bir yandan Polis Akademisi’ni kazanmış ve iki akademiyi birlikte bitirmişti. Çocukluk hayalini gerçekleştirerek Polis olan Yiğit, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi sözlüsü ile birlikteydi. Kalkışmanın haberini alır almaz yerinden fırlayarak Polis Özel Harekat Merkezi’ne giden ve merkeze vardığında arabadan inip mühimmat almak için koşan Yiğit, o sırada vücuduna isabet eden misket bombası ile şehit oldu.

Şarapnel yarasına bir hafta dayandı

Özel bir şirkette çaycılık yapan Yıldız Gürsoy, 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü hainlere karşı koymak için evden çıkarken, “Anne hakkını helal et. Ben ya gelirim, ya gelmem” demişti. Genelkurmay Başkanlığı önünde hainlerin bombalarından sıçrayan şarapnellerle yaralanan Gürsoy, bir hafta boyunca verdiği yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.21 Temmuz Perşembe günü şehit olan 1 çocuk annesi 42 yaşındaki şehit Yıldız Gürsoy, memleketi Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Oğlunu eşine emanet etmişti

FETÖ’cü hainlerin bombaladığı Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan polislerden biri de 31 yaşındaki Demet Sezen’di. Çağrılmayı beklemeden göreve giden Sezen, meslektaşı ve eşi Hakan Sezen’e 3 yaşındaki oğlunu emanet etmişti. Başkanlığa atılan ikinci bombada şehit düşen Demet Sezen, şehit çocuklarını gönüllü olarak sık sık ziyaret edip hediyeler alıyordu.

Kapının önüne bomba düştü

24 yaşındaki Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay, 15 Temmuz akşamı görev yaptığı Özel Harekât Daire Başkanlığı’na yapılan saldırıyı öğrenince yola çıktı. Ablasının “Ayet el-Kürsi oku” diyerek göreve gönderdiği Doğanay, mühimmat almak için gittiği görev yerine atılan ikinci bomba ile şehit düştü.

Köprüde kurşunladılar

Boğaziçi Köprüsü’nde FETÖcü hainlere direnen 51 yaşındaki Sevgi Yeşilyurt da şehadet şerbeti içen kadınlardan oldu. 2 çocuk annesi Yeşilyurt, vatanına sahip çıkmak için koşarak gittiği köprüde hainlerin kurşunlarıyla vuruldu.

Hayaliydi...

Özel Harekât Daire Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda şehit olan 27 yaşındaki Sevda Güngör, en büyük hayalini gerçekleştirerek polis oldu. Ancak görevdeki ilk yılını bile dolduramadan FETÖ’cü hainler tarafından şehit edildi. Üniversitede maliye okuduktan sonra polis olmaya karar vermişti.

#15 Temmuz
6 yıl önce