|

40 ilin valisi değişti

Valiler Kararnamesi ile 40 ilin valisi değişti. Aralarında İbrahim Şahin ve Hüseyin Avni Coş’un da olduğu 19 ilin valisi merkeze çekildi. Kararnameyle 20 ile yeni vali atanırken, 19’unun yeri değişti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 08:07 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Hüseyin Avni Coş
Hüseyin Avni Coş

Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’yle, 40 ilin valisi değişti, 19 ilin valisi merkeze çekildi, 12 kaymakam valilik görevine yükseltildi.Kararnameyle Samsun, Amasya, Eskişehir, Sakarya, Van ve Siirt valilerinin de aralarında bulunduğu 20 vali merkeze çekildi. Merkeze alınan valiler arasında en dikkat çekici isimler İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve eski TRT Genel Müdürü Samsun Valisi İbrahim Şahin oldu. Sakarya Valiliğinden Merkez Valisi görevine atanan Coş’un 15 Temmuz darbe girişimi esnasında valilik binası önünde eline aldığı otomatik silah ile darbecilere meydan okumuştu. Çocuklarına ‘Fetullah ve Gülen’ isimlerini veren Tokat Valisi Cevdet Can da merkeze çekildi. Terörle mücadelenin yoğun olarak devam ettiği Şırnak, Diyarbakır, Bitlis, Ağrı ve Van’da görev yapan valilerin de yerleri değiştirildi. Van Valisi İbrahim Taşyapan ve Ağrı Valisi Musa Işın merkeze alındı.

İSTANBUL’DAN DÖRT VALİ

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy Kocaeli Valisi, Şırnak Valisi Ali İhsan Su Mersin’e, Bitlis Valisi Ahmet Çınar Zonguldak Valisi olarak atandı. Kararnameyle 12 kaymakam vali olarak atandı. İstanbul’un Gaziosmanpaşa, Bağcılar, Pendik ve Kadıköy kaymakamları vali olarak görevlendirildi.

11 yıllık gelenek bozulmadı

Valiler Hasan Basri Güzeloğlu ve Hüseyin Aksoy’un son 11 yıldır sırası ile Samsun, Mersin, Kocaeli ve Diyarbakır valiliği görevlerini birbirlerine teslim ettikleri ortaya çıktı. 2006 yılında Samsun’da göreve başlayan Vali Güzeloğlu, bu görevini 2010 yılında Mersin’den gelen Aksoy’a devrederek kendisi Mersin Valisi oldu. Valiler Kararnamesi ile 2014 yılında Güzeloğlu Kocaeli Valisi olurken, aynı yıl Hüseyin Aksoy da Diyarbakır Valisi oldu. Son kararname ile Kocaeli Valisi Güzeloğlu, Diyarbakır Valisi olurken, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy da Kocaeli Valisi olarak atandı.


#Valiler Kararnamesi
#Hüseyin Avni Coş
7 yıl önce